• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietuvas vēstnieks, pēc ražena cēliena Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2003., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzvarētājiem eseju konkursā par NATO un Latvijas drošību

Vēl šajā numurā

17.12.2003., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuvas vēstnieks, pēc ražena cēliena Latvijā

V.JPG (15664 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16. decembrī, pieņēma Lietuvas vēstnieku un Ārvalstu diplomātiskā korpusa vecāko Petru Vaitiekūnu (attēlā), kas bija ieradies atvadu vizītē. Lietuvas puse P.Vaitiekūnu pārceļ darbā Lietuvas prezidenta kancelejā. P.Vaitiekūns pats žurnālistiem paskaidroja, ka būs Lietuvas prezidenta ārlietu padomnieks.

Valsts prezidente vēstniekam pateicās par Latvijas un Lietuvas sadarbības veicināšanu, atzīmējot, ka Petra Vaitiekūna darbības laikā īpaši veicināti kultūras sakari. Abas puses atzīmēja, ka attiecības starp valstīm ir labas, bet jārod risinājumi jūras robežlīguma noslēgšanai starp Latviju un Lietuvu, kā arī ekonomisko attiecību jautājumiem.

Vēstnieks informēja Latvijas Valsts prezidenti par aktuālo situāciju Lietuvas iekšpolitikā un ārpolitikā. P.Vaitiekūns atzīmēja, ka Lietuvu, tāpat kā Latviju, nākamgad gaida vēsturiski notikumi — abas kļūs par pilntiesīgām ES un NATO dalībvalstīm.

Lietuvas intereses Latvijā P.Vaitiekūns pārstāvēja no 1999. gada 2. februāra. Pēc Ukrainas vēstnieka Viktora Mihailovska aizbraukšanas novembrī viņš bija arī Rīgas diplomātiskā korpusa vecākais.

Kā “Latvijas Vēstnesim” paskaidroja Valsts protokola vadītājs Mārtiņš Perts, Lietuvas vēstnieka un diplomātiskā korpusa vecākā pienākumus Petrs Vaitiekūns vēl pildīs līdz 7. janvārim. No 7. janvāra diplomātiskā korpusa vecākā pienākumus pārņems Slovākijas vēstnieks Jozefs Draveckis, kas Latvijā akreditējās 2000. gada 24. februārī.

“LV” informācija

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!