• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attiecībām ar Krieviju un Ķīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2003., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 30. un 31. burtnīca

Vēl šajā numurā

16.12.2003., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attiecībām ar Krieviju un Ķīnu

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons pirmdien, 15.decembrī, tikās ar ārlietu ministri Sandru Kalnieti, lai pārrunātu aktuālākos jautājumus Latvijas ārpolitikā, tostarp sadarbības veicināšanu un nostiprināšanu ar Krieviju un Ķīnu.

Ē.Jēkabsons informēja ministri par viņa vadītās Saeimas delegācijas neseno vizīti Ķīnas Tautas Republikā un turpmākās sadarbības aktivizēšanas iespējām. Sandra Kalniete izteica atbalstu Saeimas priekšsēdētājas biedra iniciatīvai uzaicināt ĶTR parlamenta priekšsēdētāja vietnieku Sju Dzjalu, Ķīnas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupu, kā arī Ķīnas ārlietu ministra pirmo vietnieku Dai Binguo un citas Ķīnas amatpersonas apmeklēt Latviju. Ārlietu ministre arī atzina, ka sadarbībai ar Ķīnu ir milzīgs potenciāls, kas tagad ir tikai sākumstadijā. Sadarbības veicināšanas kontekstā pārrunāta gatavošanās plānotajai Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizītei Ķīnā nākamā gada aprīlī.

Izvērtējot Latvijas un Krievijas starpvalstu attiecības un Krievijas Federācijas Valsts domes vēlēšanu rezultātus, ārlietu ministre un Ē.Jēkabsons izteica cerību, ka pēc vēlēšanu kaislību norimšanas Krievijas politiķi būs gatavi konstruktīvi risināt abām valstīm svarīgos jautājumus, tostarp ratificēt Latvijas un Krievijas robežlīgumu, veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību.

“Skaidrs ir viens – Latvija šim dialogam vienmēr bijusi gatava, un jācer, ka arī Krievija tajā būs ieinteresēta,” pēc tikšanās teica Ē.Jēkabsons.

Edgars Vaikulis, Saeimas priekšsēdētājas biedra palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!