• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EDSO Ministru padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES atbilstošu līgumtiesisko bāzi

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EDSO Ministru padomes sanāksmi

Vakar, 1.decembrī, ārlietu ministre Sandra Kalniete uzstājās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Ministru padomes sanāksmē.

Ārlietu ministre savā runā uzsvēra, ka Latvija pilnībā atbalsta EDSO pūles cīņā pret starptautisko terorismu un citiem draudiem dalībvalstu drošībai.

Latvija rūpīgi seko līdz situācijai Baltkrievijā, it īpaši preses brīvības un nevalstisko organizāciju netraucētas darbības jomā, teica S. Kalniete.

Kā akcentēja ministre, Latvija augstu novērtē faktu, ka politiskās izmaiņas Gruzijā notikušas bez asinsizliešanas, un cer, ka valsts iedzīvotājiem būs iespēja brīvi izteikt savu gribu gaidāmajās vēlēšanas.

Ministre aicināja Krieviju pildīt savas Stambulā pieņemtās saistības, kas attiecas uz Krievijas karaspēka izvešanu no Moldovas un Gruzijas un uzsvēra, ka īpašas bažas sagādā cilvēktiesību pārkāpumi Čečenijas Republikā un ka Čečenijas jautājuma risināšanā nepieciešama starptautiska iesaiste.

S. Kalniete norādīja, ka Latvija pilnībā piekrīt tam, ka EDSO uzņemtos vadošu lomu cīņā pret cilvēku nelegālo tirdzniecību. Runas nobeigumā ministre atzīmēja nepieciešamību EDSO piemēroties pašreizējās situācijas realitātēm, lai spētu veiksmīgi cīnīties pret draudiem mūsdienu drošībai.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!