• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aritmētiku "Latvenergo" gaumē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2003., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par futbola izlases sasniegumiem

Vēl šajā numurā

21.11.2003., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aritmētiku “Latvenergo” gaumē

Aizvadītajā nedēļā ar pārsteidzošiem secinājumiem klajā nācis energomonopolista “Latvenergo” prezidents Kārlis Miķelsons. Intervijā laikrakstam “Rīgas Balss” (13.11.2003.) viņš jauno elektrības tarifu “nekaitīgumu” uzņēmējdarbībai pamato ar savdabīgiem aprēķiniem “Latvenergo” gaumē.

Miķelsona kungs nesaprot, kāpēc tirgotāji sūrojas par nākotnē paredzamajiem lielajiem tēriņiem par elektroenerģiju, “ja lielveikala apgrozījums minūtē ir 900 lati”…

Diemžēl “Latvenergo” vadītājs neatklāj, no kādiem avotiem smēlis informāciju par lielveikala apgrozījumu minūtē. Nu ko, parēķināsim tālāk ar energomonopolistu dotajiem cipariem.

Ls 900 x 60 (minūšu skaits stundā) x 14 (vidējais lielveikala darba laiks diennaktī) x 365 (dienu skaits gadā) = Ls 275 940 000.

Tātad pēc “Latvenergo” aritmētikas iznāk, ka caurmērā lielveikala gada apgrozījums ir 275 miljoni latu. Jāteic, ka šim energomonopolistu rēķinātajam ciparam tuvojas vien 6 lielāko veikalu ķēžu - “RIMI Latvija”, “VP Market”, “Nelda”, “Mego”, “Aibe”, “Beta” gada apgrozījums kopā ņemts.

Protams, tirgotāji tikai priecātos, ja Latvijas iedzīvotāju pirktspēja būtu lielāka. Diemžēl lielākajai daļai mūsu valsts iedzīvotāju reālie ienākumi tālu atpaliek no Miķelsona kunga un viņa komandas algām un prēmijām.

Reāli viena lielveikala gada apgrozījums vidēji ir 1 miljons latu. Ar šādu apgrozījumu vairāk nekā 1000 latu mēnesī tikai par elektroenerģiju nav maza summa.

Taču vissāpīgāk elektroenerģijas tarifu kāpums skars tieši mazos uzņēmējus, jo izmaksu pieaugumu viņi būs spiesti segt no uzņēmuma attīstībai paredzētajiem līdzekļiem. Arī Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības sadarbības padome, kurā apvienojušās 26 dažādas uzņēmēju sabiedriskās organizācijas, uzskata, ka elektrības tarifu pieaugums nedrīkstēja būt tik spējš.

Latvijas Tirgotāju asociācijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!