• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par futbola izlases sasniegumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2003., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Attīstības aģentūru

Vēl šajā numurā

21.11.2003., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par futbola izlases sasniegumiem

Ministru prezidents

Ministru prezidents Einars Repše sveic Latvijas futbola izlasi, kas guvusi uzvaru divu spēļu kopsummā pār Turcijas valstsvienību un izcīnījusi tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas futbola čempionāta finālā. E.Repše norāda, ka šī uzvara ir nozīmīga ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas mērogā.

Ministru prezidents pauž gandarījumu, ka Latvijas valstsvienība godam spēja sacensties ar tik spēcīgu pretinieku, kāda ir Turcijas komanda, un pateicas par to futbolistiem. Valdības vadītājs atzīst, ka abu šo spēļu rezultāts ir viens no lielākajiem Latvijas sportistu sasniegumiem un tā ir dāvana Latvijai valsts proklamēšanas 85.gadskārtā.

E.Repše novēl, lai Eiropas futbola čempionāta fināls un pārējās spēles Latvijas izlasei būtu tikpat veiksmīgas kā abas atlases spēles, kā arī izturību un sportisku garu futbolistiem, treneriem, komandas dalībniekiem, plašajam līdzjutēju pulkam un lai Latvijas vārds izskan tālu pasaulē.

Agnese Korbe, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Ministru prezidenta biedrs

Sakarā ar nozīmīgo Latvijas futbola izlases panākumu, uzvarot pasaules trešo spēcīgāko — Turcijas — izlasi un iekļūstot 2004. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers vakar, 20. novembrī, ierosināja piešķirt prēmijas Latvijas futbola izlases spēlētājiem un treneriem no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un aicināja Ministru prezidentu iekļaut šo jautājumu izskatīšanai nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Uzsverot, ka šis nozīmīgais futbolistu panākums paver jaunas iespējas sportistu tālākai izaugsmei un meistarības pilnveidošanai, kas savukārt motivēs jauniešus arvien vairāk pievērsties sportam un sportiskam dzīvesveidam, A.Šlesers arī aicina novērtēt sporta un konkrēti futbola organizāciju un federāciju devumu bērnu un jauniešu audzināšanā un fiziskajā attīstībā, kā arī pievērst tām lielāku valsts uzmanību, piešķirot finansiālo atbalstu.

Ministru prezidenta biedra birojs

Ārlietu ministre

Vakar, 20.novembrī, ārlietu ministre Sandra Kalniete nosūtīja apsveikuma vēstuli Latvijas izlases futbolistiem, kuri trešdien, 19. novembrī, Stambulā, Turcijā, izcīnīja uzvaru un iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vēstulē teikts:

“Augsti godātais Starkova kungs! Augsti godātie Latvijas izlases futbolisti! Mīļie Latvijas zēni! Paldies par lielisko dāvanu mūsu valsts 85.gadskārtā. Vakar jūs izdarījāt neticamo, ko ar aizturētu elpu un lielu cerību gaidīja ikviens Latvijā. Jūs Latvijas vārdam piešķīrāt jaunu spožumu, jo visos pasaules lielākajos ziņu kanālos jūsu sensacionālā uzvara bija pirmā sporta ziņu vēsts, kas Latvijas vārdu darīja plaši zināmu mūsu valsti mazāk pazīstošajās Latīņamerikā un Āfrikā. Latvija vairs nav tikai hokeja lielvalsts, kas galvenokārt pazīstama mūsu planētas ziemeļu puslodē. Tā ir kļuvusi par globālu futbola lielvalsti.

Izturību, izturību un vēlreiz izturību! Tagad galvenais ir nostiprināt savu garu, lai Eiropas čempionātā nesalūztu zem lielās atbildības nastas. Latvija ar saviem nepārspētajiem karsējiem un karsējām ir aiz jums!”

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!