• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas akceptu ES paplašināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu nostāju sarunās ar Krieviju

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas akceptu ES paplašināšanai

13.novembrī karaliene Elizabete devusi karalisko piekrišanu ES Pievienošanās likuma pieņemšanai. Ar šo brīdi ES paplašināšanās likums tiek iekļauts Apvienotās Karalistes likumdošanā. Iepriekš ES paplašināšanās likumprojekts tika apstiprināts Apvienotās Karalistes parlamenta Pārstāvju palātā un Lordu palātā. Formāla ES Pievienošanās līguma ratifikācija tiks veikta līdz gada beigām.

Likuma pirmajā daļā tiek atrunāta Atēnās noslēgtā ES Pievienošanās līguma pieņemšana, otrajā — brīvas darbaspēka kustības attiecināšana uz nākamo ES dalībvalstu pilsoņiem Apvienotās Karalistes teritorijā. Pieņemot šo likumu, valdība var veikt formālo ES paplašināšanās līguma ratifikāciju. Pēc šīs procedūras ratifikācijas instrumenti karalienei un ārlietu ministram vēl ir jāparaksta, un tie ir jādepozitē pašlaik ES prezidējošās valsts — Itālijas — valdības arhīvā.

ES Pievienošanās līgumu no pašreizējām ES dalībvalstīm jau ir ratificējušas Dānija, Spānija, Portugāle un Vācija, bet no jaunajām dalībvalstīm Kipra, Malta, Lietuva, Polija un Slovākija. Latvijas Saeima līgumu ratificēja 30. oktobrī.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!