• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par biznesa iespējām Vācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81138

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par īpašu uzdevumu ministra vizīti Parīzē

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par biznesa iespējām Vācijā

Piektdien, 14.novembrī, par godu Latvijas valsts proklamēšanas 85. gadadienai Vācijā ieradās Latvijas uzņēmumu pārstāvji, kuriem ir meitasuzņēmumi vai pārstāvniecības Vācijā. Latvijas vēstniecības padomniece Iveta Sers tikās ar grupas “Kalnozols un partneri” vadību, kura aktīvi izvērš savu uzņēmējdarbību šajā valstī. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas uzņēmēju biznesa iespējas Vācijā.

Vēstniecības padomniece Iveta Sers uzsvēra, ka līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā Latvijas uzņēmējiem paveras plašākas iespējas attīstīt biznesu ārpus Latvijas robežām un tie var konkurēt ar augstu kvalitāti un konkurētspējīgām cenām. I.Sers atzinīgi novērtēja grupas “Kalnozols un partneri” straujo izaugsmi, attīstot uzņēmējdarbību Vācijā, un aicināja arī turpmāk sniegt informāciju Vācijas kompānijām par uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Kā viena no iespējām sadarbības partneru iegūšanai tika minētas starptautiskās izstādes un Latvijas ekonomiskās prezentācijas, kas regulāri notiek Vācijas lielākajās pilsētās.

Uzņēmuma “Kalnozols un partneri” padomes priekšsēdētāja vietnieks Nils Treijs piekrita, ka dalība starptautiskās izstādēs un prezentācijās ir pirmais solis uzņēmējdarbības sākšanai ārpus Latvijas. “Uzņēmējiem aktīvāk jāizmanto iespējas, ko pēc iestājas Eiropas Savienībā sniedz vienotais Eiropas tirgus. Mūsu pieredze liecina, ka Latvijas uzņēmēji var pieteikt nopietnu konkurenci Eiropas uzņēmējiem un sasniegt labus rezultātus,” tikšanās laikā uzsvēra N.Treijs.

Pašlaik ārvalstīs darbojas trīs “Kalnozola un Partneru” meitasuzņēmumi — Vācijā, Krievijā un Norvēģijā. Vācijā kompānija veikusi rekonstrukcijas darbus kultūrvēsturiskajā objektā “Speicher XI” (spīķeris XI) Brēmenē, kā arī sākusi 21 rindumājas būvniecību un pārvaldes ēkas celtniecību vienam no lielākajiem flīžu tirgotājiem Brēmenē. Pēdējos divos gados “Kalnozols Bau–und Restaurations GmbH” apgrozījums sasniedzis 3 miljonus eiro, un kompānija Vācijā nodrošinājusi darbu aptuveni 50 būvniecības speciālistiem no Latvijas.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!