• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Francijas sadarbību iekšlietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2003., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

14.11.2003., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Francijas sadarbību iekšlietās

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis vakar, 13. novembrī, tikās ar Francijas policijas atašeju Latvijā Žilu Ardī un viņa asistentu Morisu Ženē.

Vecākais policijas komisārs Žils Ardī un policijas majors Moriss Ženē savus pienākumus sākuši pildīt šā gada septembrī, un šī ir iepazīšanās vizīte, kuras laikā tiks apspriesta arī Latvijas un Francijas iekšlietu struktūrvienību turpmākā sadarbība.

Iekšlietu ministrijai un tās padotībā esošajām iestādēm ir izveidojusies laba sadarbība ar Francijas Iekšlietu ministriju un tās dienestiem. Tā sākusies 90. gadu sākumā, kad Francijas vēstniecībā Latvijā tika izveidots policijas atašeja postenis. Pirmais Francijas policijas sakaru virsnieks Latvijā bija Patriss Kovaļenko, kurš veidoja sadarbības pamatus, pēc tam Žerārs Lakūrs ar savu asistentu Patrisu Beržē veiksmīgi pilnveidoja sākto darbu. No 2000.gada līdz 2003. gada septembrim atašeja pienākumus pildīja Olivjē Bardēns ar savu asistentu Filipu Masonu.

Ik gadu tiek izstrādāts Latvijas un Francijas iekšlietu struktūrvienību nākamā gada sadarbības plāns, kura pamatā ir Latvijas puses iesniegtie priekšlikumi. Atsevišķi projekti tiek realizēti vairāku gadu garumā. Piemēram, projektu “Iekšlietu ministrijas struktūru modernizācija” realizēja trīs gadu laikā, tajā ietilpa audits, semināri un darbinieku mācības, kas beidzās Francijā. Sadarbības galvenais virziens ir iekšlietu darbinieku apmācība. Francijas kolēģi rīko seminārus, kursus un praktiskās mācības, kā arī Latvijas iekšlietu darbiniekiem ir iespējams apgūt profesionālo apmācību Francijas policijas skolā.

Pašlaik tiek saskaņoti priekšlikumi 2004.gada sadarbībai, kas pēc to izvērtēšanas tiks nosūtīti Francijas pusei.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!