• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informācijas vienotu sistēmu Cēsīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2003., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parlamentāriešu atbalstu Tibetai

Vēl šajā numurā

13.11.2003., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informācijas vienotu sistēmu Cēsīs

Šodien, 13.novembrī, Informācijas sabiedrības biroja (ISB) vadītāja Ina Gudele apmeklē Cēsis, lai iepazītos ar Pašvaldību vienotās informācijas sistēmas (PVIS) projekta ieviešanu un pašvaldību līdzdalību e-pārvaldes ieviešanas procesos. I.Gudele izzinās arī Cēsu pašvaldības paveikto un problēmas, kas saistītas ar elektroniskā paraksta ieviešanu.

ISB vadītāja tiksies ar Cēsu pilsētas domes pārstāvjiem, kuri stāstīs par domes sasniegumiem un iecerēm informācijas sabiedrības attīstībā. Pilsētas domē notiks diskusija par informācijas sabiedrības attīstību Latvijā, tās problēmām un iespējām. I.Gudele iepazīsies arī ar Cēsu pašvaldības Iedzīvotāju apkalpošanas centru un Pašvaldības zvanu centru.

Plānots, ka ISB vadītāja tiksies ar Vidzemes Attīstības aģentūras vadību un Vidzemes reģiona informācijas komunikāciju tehnoloģiju speciālistiem.

I.Gudele uzskata, ka PVIS veiksmīga ieviešana būtiski uzlabos pašvaldības un iedzīvotāju saziņu, tiks veicināti e-pārvaldes principi, kas būtiski uzlabos ne tikai pašvaldību darbu, bet arī koordināciju ar valsts institūcijām un, galvenais, PVIS atvieglos un optimizēs pašvaldību pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem.

Cēsu apmeklējums ir pirmā ISB vadītājas darba vizīte Latvijas reģionos. I.Gudele plānojusi apmeklēt arī citas pašvaldības.

ISB izveidots 2003.gada septembrī, lai koordinētu līdz šim uzsāktos projektus informācijas tehnoloģiju jomā, veicinot zināšanu sabiedrības veidošanos un e-pārvaldes koordināciju Latvijā. Informācijas jeb zināšanu sabiedrība ir sabiedrības attīstības fāze, kas balstās uz brīvu informācijas apmaiņu un attīsta zināšanās pamatotu ekonomiku.

Agnese Korbe, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!