• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ekspertīžu centra nolikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2003., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšlietu ministra vizīti Vērgales un Jūrkalnes skolās

Vēl šajā numurā

06.11.2003., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ekspertīžu centra nolikumu

Iekšlietu ministrija (IeM) iesniegusi izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē Ministru kabineta noteikumu projektu “Iekšlietu ministrijas Ekspertīžu centra nolikums”.

Projekts paredz, ka IeM Ekspertīžu centrs ir IeM pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijas ir ekspertīžu veikšana un speciālistu konsultāciju sniegšana.

Nolikums paredz: lai nodrošinātu funkciju izpildi, Ekspertīžu centrs izstrādā un ievieš ekspertīžu metodikas, sekmē jauno kriminālistisko metožu ieviešanu ekspertu darbā, veido un uztur funkciju izpildei nepieciešamās datu bāzes un kolekcijas. Ekspertīžu centram arī dots uzdevums piedalīties normatīvo aktu projektu izstrādē ekspertīžu veikšanas un to veikšanas nodrošināšanas jomā.

Nolikums paredz, ka Ekspertīžu centram būs tiesības pieprasīt un bez maksas saņemt no fiziskām un juridiskām personām iestādes funkciju izpildei nepieciešamo informāciju un dokumentus, pārstāvēt Latviju attiecīgās starptautiskajās organizācijās un pasākumos, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sniegt maksas pakalpojumus, kā arī realizēt citas normatīvajos aktos noteiktās tiesības.

Paredzēts, ka Ekspertīžu centra priekšnieku ieceļ amatā un atbrīvo no amata iekšlietu ministrs. Viņam būs jānodrošina centra darbības tiesiskums, kā arī jāuzņemas atbildība par centra lēmumu pārbaudes sistēmas izveidošanu un darbību. Centra priekšniekam būs tiesības atcelt centra amatpersonu lēmumus, rīkojumus vai norādījumus, savukārt lēmumu par apstrīdēto centra priekšnieka izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību pieņems Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs.

MK noteikumu projekts par IeM Ekspertīžu centru izstrādāts saskaņā ar MK 2003.gada 24.septembra rīkojumu Nr.607 “Par Valsts tiesu ekspertīžu biroja un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekspertīžu pārvaldes reorganizāciju un Iekšlietu ministrijas Ekspertīžu centra izveidošanu”. Tas paredz reorganizēt valsts pārvaldes iestādi — Valsts tiesu ekspertīžu biroju — un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekspertīžu pārvaldi, apvienojot minētās institūcijas un līdz 2004.gada 1.janvārim izveidojot IeM padotībā esošu valsts pārvaldes iestādi — Iekšlietu ministrijas Ekspertīžu centru.

IeM Iekšējā audita departaments 31. oktobrī pabeidza auditu abos pašreizējos ekspertīžu centros. Audita slēdziens iesniegts izvērtēšanai IeM valsts sekretāram Jurim Rekšņam, un plašāka informācija par to tiks sniegta pēc viņa atzinuma saņemšanas.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!