• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kompensācijām lietavās cietušajiem zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2003., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas rūpniecības attīstības pamatnostādnēm

Vēl šajā numurā

31.10.2003., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kompensācijām lietavās cietušajiem zemniekiem

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) atgādina, ka lauksaimnieki turpina gaidīt Saeimas lēmumu, izskatot likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2003.gadam”” otrajā lasījumā.

Ministru kabineta 30.oktobra ārkārtas sēdes rezultāts par kompensāciju piešķiršanu lietavās cietušajiem zemniekiem neatrisina situāciju. LOSP priekšsēdētājs Valdis Dzenis uzsver: “Tas ir vairāk nekā nekas, taču mazāk, nekā esam gaidījuši. Vēl nekas nav beidzies, lauksaimnieki varēs atviegloti nopūsties tikai tad, kad jautājums būs izskatīts Saeimā un nauda nonāks to makos.”

Lietavu kompensācijām paredzētie 5 miljoni latu ir ievērojami mazāks finanšu apjoms nekā Saeimas 18.septembra sēdē akceptētajā lietavu radīto zaudējumu kompensācijas aprēķinā norādītie līdzekļi — 7,7 miljoni latu. Piešķirot daļēju zaudējumu kompensāciju nepilnā apmērā, netiks pienācīgi mazināts uz ražotājiem gulstošais kredītu slogs un kompensēti negūtie ieņēmumi no labības realizācijas.

LOSP priekšsēdētāja vietniece Ligita Silaraupa: “Gaidāmie līdzekļi ir mazs plāksteris salīdzinājumā ar zemnieku līdzekļu iztrūkuma brūcēm, turklāt ātrā palīdzība brauc lēni un jau gandrīz par vēlu.”

Neraugoties uz lietavās cietušo zemnieku saimniecību, īpaši Ziemeļvidzemes un Latgales reģionos, pastāvošajām smagajām problēmām ar kredītu apmaksu un katastrofālo apgrozāmo līdzekļu iztrūkumu, valsts atbalsts kavējas jau divus mēnešus.

Lauksaimnieku organizāciju  sadarbības padomes sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!