• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Biedrību un nodibinājumu likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2003., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompensācijām lietavās cietušajiem zemniekiem

Vēl šajā numurā

31.10.2003., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Biedrību un nodibinājumu likumu

Vakar, 30.oktobrī, Saeima trešajā lasījumā apstiprināja Biedrību un nodibinājumu likumu — vienu no trim nevalstisko organizāciju (NVO) likumprojektiem, kas turpmāk regulēs NVO darbu Latvijā.

Biedrību un nodibinājumu likuma un pārējo NVO likumprojektu pieņemšanu ar nepacietību gaidījušas vairāk nekā 7000 nevalstiskās organizācijas Latvijā. Tādēļ NVO centrs to NVO vārdā, kuras aktīvi paudušas atbalstu NVO likumprojektiem un uzsvērušas to nepieciešamību, vēlas pateikties 8. Saeimas deputātiem par likto pamatu NVO sektora sakārtošanā un pilsoniskās sabiedrības veicināšanai mūsu valstī.

“Šis ir tiešām svarīgs Saeimas lēmums — kā konstitūcija nevalstiskajām organizācijām! Vēl svarīgāks tas ir tādēļ, ka tika pieņemts, ņemot vērā sabiedrības viedokli un vajadzības,” teica Nevalstisko organizāciju centra vadītāja Sarmīte Teibe.

Nesen notikušajā sabiedriskajā apspriedē NVO foruma ietvaros nevalstiskās organizācijas, uzņēmēju, vēstniecību un mediju pārstāvji atklātā diskusijā ar Saeimas deputātiem apliecināja NVO likumprojektu nozīmi un nepieciešamību nevalstisko organizāciju darbā. Tādēļ ir svarīgi, lai darbs pie NVO likumdošanas pilnveidošanas tiktu turpināts, pieņemot arī Biedrību un nodibinājumu likuma spēkā stāšanās kārtības likumu un Sabiedriskā labuma organizāciju likumu, kā arī grozījumus nodokļu likumos, kas ir neatņemama NVO likumprojektu paketes sastāvdaļa.

Biedrību un nodibinājumu likuma mērķis ir veicināt biedrību un nodibinājumu darbību un to ilgtermiņu attīstību, kā arī sekmēt demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanu.

NVO centra informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!