• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministre: Piedaloties kārtējā Starpvaldību konferences sanāksmē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2003., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

28.10.2003., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministre:

Piedaloties kārtējā Starpvaldību konferences sanāksmē Briselē

Ārlietu ministre Sandra Kalniete vakar, 27.oktobrī, Briselē piedalījās kārtējā Starpvaldību konferences sanāksmē. Pašlaik ir apkopoti valstu viedokļi vairākos ES institūciju jautājumos, kuros līdz šim katra valsts pauda savu nacionālo pozīciju. Uz konkrētu Itālijas prezidentūras sagatavotu priekšlikumu pamata diskusijas notika par rotējošās prezidentūras saglabāšanu ES nozaru ministru padomēs un lēmumu pieņemšanas metodiku.

Lai uzlabotu koordināciju ES nozaru padomēs, tajā pašā laikā saglabājot ikvienai dalībvalstij iespēju uz noteiktu laiku vadīt darbu ES nozaru ministru padomēs, kā viens no kompromisa priekšlikumiem pašlaik tiek apspriesta tā dēvētā grupu prezidentūra. Šī sistēma nozīmētu, ka vairākas valstis vienlaikus uzņemtos atbildību par ES lēmējinstitūcijas padomes darba prezidēšanu uz noteiktu laiku, savā starpā konkrēti sadalot, kura valsts vadīs kuru nozaru padomi. Latvija, tāpat kā vairākums valstu, atbalsta šo priekšlikumu, jo tas ļautu saglabāt līdzšinējo rotējošās prezidentūras principu. Tajā pašā laikā tas ļautu samazināt slodzi, kāda uz valstīm gulstas tad, kad tām vienām pašām pusgadu jānodrošina vienlaicīga padomes darba vadība visās nozaru ministru padomēs.

Ārlietu ministri arī apsprieda jautājumu par vairākuma balsošanas un vienbalsības principa lietojumu ES Padomes lēmumu pieņemšanā. Vairākums valstu piekrīt, ka nākotnē lielākā daļa lēmumu būtu jāpieņem ar balsu vairākumu. Viedokļi joprojām dalās par to, kurās jomās būtu saglabājama vienbalsība.

Nākamā Starpvaldību konferences tikšanās ārlietu ministru līmenī paredzēta 18.novembrī ES vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes ietvaros.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!