• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES nostāju Krievijas Valsts domes paziņojuma sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2003., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80036

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gadskārtējo ANO nedēļu Latvijā

Vēl šajā numurā

17.10.2003., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES nostāju Krievijas Valsts domes paziņojuma sakarā

Ārlietu ministre Sandra Kalniete ceturtdien, 16.oktobrī, Briselē tikās ar ES paplašināšanās komisāru Ginteru Ferhoigenu, lai apspriestu Krievijas Valsts domes 14.oktobrī pieņemto paziņojumu, kurā Latvijai izteikti smagi pārmetumi par cilvēktiesību un minoritāšu tiesību neievērošanu. ES paplašināšanās komisārs tikšanās laikā vēlreiz apliecināja Eiropas Savienības nostāju un atzina, ka Latvija izpilda visus starptautiskos kritērijus cilvēktiesību un minoritāšu tiesību jomā.

Tikšanās laikā paplašināšanās komisārs G.Ferhoigens ārlietu ministrei S.Kalnietei atzina, ka pēdējā laikā Krievijas pastiprināti izteiktie pārmetumi Latvijai ir nepamatoti. Gan Eiropas Komisija, gan Eiropas Savienības dalībvalstis jau agrāk atzinušas, ka Latvija izpilda visus starptautiskos cilvēktiesību kritērijus, un šis ES viedoklis nav mainījies.

Atbildot uz Krievijas Valsts domes paziņojumā izteiktajiem draudiem likt šķēršļus ES un Krievijas Partnerības un sadarbības līguma attiecināšanai uz Latviju kā jauno ES dalībvalsti, G.Ferhoigens norādīja, ka šis ir tikai tehniskas dabas jautājums. Kļūdama par ES dalībvalsti, Latvija automātiski kļūst arī par vienotā ES tirgus dalībnieci un jebkuras ekonomiskās sankcijas pret Latviju attiektos uz visu Eiropas Savienību.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!