• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pēdējo Latvijas Rīcības plānu NATO dalībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pietiekamu joda daudzumu pārtikā

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pēdējo Latvijas Rīcības plānu NATO dalībai

Vakar, 13. oktobrī, LR vēstnieks NATO Imants Lieģis iesniedza NATO ģenerālsekretāra vietniekam politiskajos jautājumos Ginteram Altenburgam Ministru kabineta apstiprināto Latvijas 2004. gada Rīcības plānu dalībai NATO. Vēstnieks Lieģis uzsvēra galvenos plāna elementus, tai skaitā valdības centienus korupcijas apkarošanā un drošības dienestu sakārtošanā.

Ģenerālsekretāra vietnieks sarunā ar vēstnieku uzsvēra lielo lomu, ko dalībvalstis piešķir uzaicināto valstu sagatavotībai, lai tās varētu pilnvērtīgi iesaistīties alianses kopīgajā politikā un tās militārajās aktivitātēs. Dalībvalstis vēlas redzēt, ka iestāšanās sarunu gaitā apstiprinātās Latvijas apņemšanās tiek pilnībā īstenotas.

Sarunā Latvijas vēstnieks arī mudināja uz aktīvu un enerģisku NATO politiku iepretim Krievijai, atzīmējot Latvijas atbalstu NATO un Krievijas padomes darbam un gatavību konstruktīvi iesaistīties šajā sadarbībā.

Latvijai šis ir pēdējais Rīcības plāns dalībai NATO, pirms nākamā gada maijā Latvija kļūs par pilntiesīgu NATO dalībvalsti. Latvijas 2004.gada Rīcības plāns dalībai NATO ir izstrādāts ar mērķi atspoguļot Latvijas gatavošanos dalībai NATO, un, pamatojoties uz to, tiks vērtēta Latvijas saistību izpilde valsts dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijā. Dokuments tika veidots, vadoties no Latvijas Reformu ieviešanas plānā dalībai NATO minētajiem uzdevumiem, kas nosaka konkrētās prasības saistību izpildei līdz Latvijas iestāšanās brīdim NATO.

Latvijas Rīcības plānā dalībai NATO tradicionāli ir sešas nodaļas: 1) politiskie un ekonomiskie jautājumi; 2) aizsardzības un militārie jautājumi; 3) resursu jautājumi; 4) informācijas drošības jautājumi; 5) ar dalību NATO saistītie juridiskie jautājumi un 6) Rīcības plāna dalībai NATO izpilde iepriekšējā ciklā. Latvijas 2004.gada Rīcības plāns dalībai NATO ir sagatavots, pamatojoties uz pieredzi, kas gūta, izstrādājot iepriekšējo gadu plānus.

Plāna atspoguļotie jautājumi apliecina Latvijas valdības un parlamenta aktivitātes, kas tiek veiktas, lai nodrošinātu valsts gatavību dalībai NATO. Plāns ir ikgadējs dokuments, kura izstrādāšanā piedalījās Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Aizsardzības ministrija, Krīzes kontroles centrs, Satiksmes ministrija, Finanšu ministrija, Satversmes aizsardzības birojs un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Par plānu jau ir notikušas politiskas konsultācijas ar vairākām NATO dalībvalstīm. Kopumā Latvijas plāna projekts ir ticis novērtēts kā ļoti labi sagatavots, strukturēts un pārskatāms.

LR pārstāvniecība NATO

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!