• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu uzticības tālruni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2003., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ilgtermiņa ieguldījumiem izglītībā

Vēl šajā numurā

30.09.2003., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu uzticības tālruni

“1.oktobrī apritēs viens gads, kopš savu darbību sācis bezmaksas uzticības tālrunis 800 9000, kas domāts bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam,” informē bērnu uzticības tālruņa vadītāja Natālija Bahmačova, piebilstot, ka gada laikā tika uzklausīts vairāk nekā 65 000 bērnu zvanu. Gada laikā ik dienu bezmaksas bērnu uzticības tālrunis saņem vairāk nekā 200 bērnu un jauniešu zvanu. 85% no visiem zvanītājiem ir meitenes, puišu – 15%.

Uzticības tālruņa 800 9000 statistika rāda, ka vairākumam bērnu aktuālas ir problēmas ar vienaudžiem (35%), apmēram 25% zvanītāju informē par nesaskaņām attiecībās ar vecākiem, 18% atklāj, ka ir cietuši no vardarbības vienaudžu vidū, bet 11% stāsta, ka ir izjutuši vardarbību ģimenē.

Pie telefona strādā speciāli apmācīti brīvprātīgie darbinieki un profesionāļi, kuri uzklausa, atbalsta un kopā ar zvanītāju meklē radušās problēmas risinājumu. Latvijā pagaidām bērnu un jauniešu zvanu uzklausīšanā nodarbināti trīs vīrieši, pārējie bērnu uzticības telefona darbinieki ir sievietes.

“Pagaidām daudzi bērni neuzdrošinās, kautrējas zvanīt, un daudzi sākumā tikai pārbauda, kas un kā atbildēs uz viņu telefona zvanu,” uzsver N. Bahmačova.

Bezmaksas bērnu uzticības tālruņa 800 9000 darbību kopā ar krīzes centru “Skalbes” nodrošina vēl četri reģioni – Dobele, Valmiera, Līvāni un Ventspils. Ventspilī darbojas Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centrs “Nāc līdzi!”, Dobelē – Dobeles pilsētas domes Sociālās aprūpes centrs, Līvānos – Līvānu fonds “Baltā māja”, bet Valmierā – Valmieras rajona padome.

Bezmaksas bērnu uzticības tālruņa galvenie atbalstītāji ir Ženēvas labdarības fonds “Oak Foundation” un Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts.

Bērnu uzticības tālruņa darbību koordinē sabiedriskā organizācija krīzes centrs “Skalbes”, kuras mērķis ir sniegt tūlītēju bezmaksas psiholoģisko palīdzību krīzes situācijās. Šis ir pirmais šāda veida krīzes centrs Latvijā, kurā savstarpēji sadarbojas psihologi, psihiatri un juristi, lai pilnvērtīgi sniegtu palīdzību cilvēkiem krīzes situācijās.

Papildus bezmaksas bērnu uzticības tālruņa pakalpojumiem krīzes centrs “Skalbes” sniedz tūlītēju bezmaksas psiholoģisko palīdzību iedzīvotājiem krīzes situācijās 24 stundas diennaktī, kā arī informē par citiem iespējamiem palīdzības veidiem Latvijā, tostarp par medicīnisko, juridisko, sociālo un ilgtermiņa psiholoģisko palīdzību.

Informācija par krīzes centra “Skalbes” pakalpojumiem ir pieejama krīzes centra mājaslapā internetā.

RKT “Publicitātes” Sabiedrisko attiecību centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!