• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija uz pasaules notikumu fona var kalpot par paraugu citām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2003., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.09.2003., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija uz pasaules notikumu fona var kalpot par paraugu citām valstīm

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Ņujorkā 22.septembrī tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāru Kofi Annanu

VIKE1.JPG (32913 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”
Tikšanās laikā: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 22. septembrī, Ņujorkā tikās ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu, pārrunājot ANO aktualitātes, Latvijas ieguldījumu Apvienoto Nāciju Organizācijas darbā un turpmākās abu pušu sadarbības iespējas.

K.Annans sveica Latvijas prezidenti sakarā ar svarīgo lēmumu, ko referendumā apstiprinājusi Latvijas tauta par labu savas valsts dalībai Eiropas Savienībā. Viņš atzīmēja Latvijas straujo attīstību un sacīja, ka labprāt apmeklētu Latviju, kas uz pasaules notikumu fona varētu kalpot par piemēru “mierīgai, labai valstij, kurā nav nekādu nopietnu problēmu un kas iet uz priekšu savā attīstībā”. Prezidente sacīja, ka Latvija būs pagodināta un priecīga uzņemt viesos ANO ģenerālsekretāru.

ANO ģenerālsekretārs sarunā pateicās Latvijai par tās ieguldījumu starptautiskā miera un drošības garantēšanā Kosovā, Afganistānā un citur pasaulē. K.Annans uzsvēra, ka ANO būtisks ir katras valsts devums, gan mazām, gan lielām valstīm ir sava būtiska loma starptautisku jautājumu risināšanā.

Abas puses bija vienisprātis, ka jāmeklē jauni veidi un jāīsteno reformas, lai starptautiskā sabiedrība spētu efektīvi risināt jaunus drošības izaicinājumus. Šajā saistībā tika apspriesti ANO Drošības padomes jautājumi.

Apspriežoties par terorisma apkarošanu pasaulē, V.Vīķe-Freiberga vēlreiz pauda dziļu līdzjūtību ANO saimei par uzbrukumu ANO pārstāvniecībai Irākā, kas prasījusi daudzu tās darbinieku dzīvību. Abas puses bija vienisprātis, ka mūsdienās terorisms var uzbrukt ikvienam, “arī tam, kas vēlas palīdzēt”, tāpēc daudz pūliņu jāveltī terorisma cēloņu apzināšanai.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aizvakar Ņujorkā, Latvijas pārstāvniecībā ANO, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Grieķijā Jānim Eihmanim.

Sarunā apspriestas Latvijas un Grieķijas divpusējās attiecības. Kā galvenos mērķus jauno pienākumu pildīšanā vēstnieks izvirzīja tirdzniecības saišu stiprināšanu un Latvijas atpazīstamības veicināšanu Grieķijā.

Prezidente uzsvēra sekmīgo politisko dialogu starp abām valstīm un pievērsa uzmanību pozitīvajai Grieķijas pieredzei jūrniecībā. Sarunas dalībnieki izcēla izglītības un kultūras jomu kā labu iespēju turpmāku kontaktu paplašināšanā starp abām zemēm, atzinīgi šajā saistībā vērtējot Hellēnistikas centra darbību pie Latvijas Universitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!