• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2003., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par monopola diktātu un telefona tarifiem

Vēl šajā numurā

17.09.2003., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par muitas nodokli”

Pēc Ministru prezidenta Einara Repšes iniciatīvas otrdien, 16.septembrī, Ministru kabinetā iesniegts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli””.

Šobrīd spēkā esošā likuma “Par muitas nodokli” 14.pants paredz tiesisko regulējumu attiecībā uz nelielas komerciālas vērtības preču sūtījumiem, nosakot, ka nelielas komerciālas vērtības preču sūtījums, kuru adresātam nogādā ar vēstuli vai bandroli un kura kopējā vērtība nepārsniedz 100 latus, tiek atbrīvots no muitas nodokļa.

Lai gan kopš minētās normas redakcijas spēkā stāšanās – 2003.gada 1. septembra – ir pagājis visai neliels laika posms, minētās normas pašreizējā redakcija jau ir radījusi iedzīvotāju neizpratni, kad, saņemot nelielas komerciālas vērtības preču sūtījumu, par minēto sūtījumu tiek aprēķināts muitas nodoklis.

Lai novērstu radušos situāciju un nodrošinātu samērīguma principa ievērošanu, likumprojektā paredzēts atcelt likumā esošo ierobežojumu, kas nosaka, ka no muitas nodokļa ir atbrīvojami pasta sūtījumi, kuri adresātam nogādāti ar vēstuli vai bandroli, kā vienīgo ierobežojumu atstājot attiecīgā sūtījuma vērtības griestus – Ls 100.

Ministru kabineta protokollēmuma projekts paredz uzdot Finanšu ministrijai kopīgi ar Satiksmes ministriju nedēļas laikā sagatavot izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par kārtību, kādā personas saņem pasta sūtījumus un veic ar tiem saistītās muitas procedūras, paredzot, ka visas ar attiecīgo pasta sūtījumu saņemšanu saistītās procedūras ir veicamas tajā pasta iestādē, kurā pasta sūtījums tiek izsniegts.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!