• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārējās tirdzniecības apjomiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2003., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bažām referenduma un ES sakarā

Vēl šajā numurā

09.09.2003., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārējās tirdzniecības apjomiem

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas ārējās tirdzniecības apjomi strauji auguši. Eksporta kopapjoms pieauga par 18,8 procentiem. Savukārt importa kopapjoms palielinājās par 20,5 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pirmajā pusgadā Latvijas eksporta kopapjoma vērtība bija 796,3 miljoni latu, bet importa - 1380,7 miljoni latu. Kā jau pēdējos gados pierasts, palielinājusies starpība starp eksporta un importa kopvērtību. Pērn pirmajā pusgadā imports pārsniedza eksportu par 71 procentu, bet šogad šī starpība bija jau 73,4 procenti.

Lielākā Latvijas ārējās tirdzniecības partnervalsts joprojām ir Vācija. Par spīti ekonomiskajai stagnācijai, kas valda šajā valstī, Latvijas eksporta apjoms uz Vāciju šogad pieaudzis par 23,6 procentiem un veido 16,1 procentu no visa eksporta apjoma. Arī uz Lielbritāniju eksporta apjoms pieaudzis par 22,5 procentiem. Importā visstraujākais pieaugums ir no Krievijas. Šogad no šīs valsts ievests par 44,9 procentiem vairāk preču nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos. Nozīmīgāko vietu Latvijas eksportā ieņem koksne un tās izstrādājumi, metāli un to izstrādājumi, tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi, mašīnas un mehānismi; elektriskās iekārtas, dažādi gatavie izstrādājumi (galvenokārt mēbeles).

Importā nozīmīgāko vietu ieņēma mašīnas un mehānismi; elektriskās iekārtas - 19,6 % no kopējā importa, minerālie produkti - 10,9 %, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkcija - 10,6 %, transporta līdzekļi - 10,2 %, metāli un to izstrādājumi - 9,0 %. 2003. gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri - jūniju ievērojami pieaudzis minerālo produktu imports - par 45,4 miljoniem latu jeb 43,2 procentiem, metālu un to izstrādājumu - par 36,4 miljoniem latu jeb 41,5 procentiem, mašīnu un mehānismu; elektrisko iekārtu ievedums - par 34,7 miljoniem latu jeb 14,7 procentiem, transporta līdzekļu - par 27,4 miljoniem latu jeb 24,2 procentiem.

Pēc “Neatkarīgās Rīta Avīzes” pielikuma “Biznesa Laiks”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!