• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministra vizīti

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26.augustā, Rīgas pilī tikās ar Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministru Goranu Svilanoviču.

Sarunā prezidente stāstīja par Latvijas pieredzi ES un NATO iekļaušanās procesā, kā arī apliecināja, ka Latvija ir gatava atbalstīt Serbiju un Melnkalni tās demokratizācijas un attīstības veicināšanā. G.Svilanovičs arī vēlējās uzzināt par Latvijas sekmīgo sabiedrības integrācijas procesu un etnisko minoritāšu politiku.

Abas puses bija vienisprātis, ka sadarbība starp Latviju un Serbiju un Melnkalni nav bijusi īpaši aktīva un ir laiks sākt veidot ciešākus sakarus dažādās sadarbības jomās.

Vakar, 26.augustā, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts tikās ar Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministru Goranu Svilanoviču.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar sadarbības iespējas Eiropas Savienības (ES) integrācijas jautājumos.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs G.Krasts pastāstīja viesiem par komisijas lomu un darbības mērķiem, risinot ar ES saistītos jautājumus. Viņš raksturoja Latvijas integrācijas procesu ES un izteica gatavību dalīties uzkrātajā pieredzē.

Savukārt Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministrs G.Svilanovičs pauda pārliecību par pozitīvu iznākumu tautas nobalsošanā par Latvijas dalību Eiropas Savienībā un uzsvēra, ka ļoti noderīgi ir iepazīties ar mūsu valsts uzkrāto pieredzi eirointegrācijas jautājumos.

G.Krasts pastāstīja par darbu ES konventā, pārstāvot Latvijas intereses, un uzsvēra, ka ekonomiskā labklājība un politiskā stabilitāte ir pamatā valstu spējai rast kompromisus jautājumos par ES nākotni.

Sarunas gaitā runāts par ES nākotnes attīstības perspektīvām, mazo valstu iespējām paplašinātā Eiropas Savienībā, kā arī par Latvijas kā dalībvalsts lomu reģionālā līmenī.

Tikšanās dalībnieki vienojās par abu valstu dialoga turpināšanas nepieciešamību.

Valsts prezidenta preses dienests Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!