• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ieguvumiem ES tieslietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministra vizīti

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ieguvumiem ES tieslietās

Lai tautas nobalsošanā par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, kas notiks 2003.gada 20.septembrī, ikviens pilsonis varētu izdarīt pareizo izvēli, Tieslietu ministrija ir izdevusi informatīvo izdevumu “Ko Latvija iegūs tieslietu jomā, iestājoties Eiropas Savienībā”. Tas tiek publicēts elektroniskā veidā Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Izdevuma saturs tiks papildināts, katru otro dienu akcentējot kādu no Tieslietu ministrijas nozarēm: pilsonība, valsts valoda, personas datu aizsardzība, informācijas atklātība, elektronisko dokumentu uzraudzība, publiskie reģistri, reliģiskās lietas, zemes, bēgļu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēja.

Aizvadītajā nedēļā īpaša uzmanība tika pievērsta Latvijas ieguvumiem Eiropas Savienībā tiesiskās sadarbības jomā, jo, kā zināms, pēc Latvijas iespējamās pievienošanās ES, tiks attīstītas un uzlabotas iespējas paplašināt starptautiskās sadarbības veidus, kas atvieglos personu tiesiskās aizsardzības iespējas.

Pēc uzņemšanas ES ikvienam Latvijas pilsonim būs iespēja vieglāk atrisināt dažādus tiesiskos jautājumus, kuriem pašreiz ir “pārrobežu” raksturs, proti, tādus, kurus nav iespējams atrisināt vienas valsts ietvaros un kur ir nepieciešama sadarbība vai palīdzība no citām valstīm, to tiesām un tiesību aizsardzības vai publisko tiesību iestādēm.

TM informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!