• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmumu vienkāršoto likvidāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vecāku atbildību bērnu uzraudzībā

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmumu vienkāršoto likvidāciju

Saskaņā ar grozījumiem likumā “Par uzņēmējdarbību”, kas stājās spēkā šā gada 22.maijā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas reģionālā iestāde ir nosūtījusi 3002 pieteikumus LR Uzņēmumu reģistram par uzņēmumu vienkāršotās likvidācijas procesa piemērošanu.

Grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbību” paredz iespēju nodokļu administrācijai iesniegt LR Uzņēmumu reģistram pieprasījumu piemērot uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) vienkāršotās likvidācijas procesu, ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) gada laikā pēc reģistrācijas LR Uzņēmumu reģistrā nav sācis uzņēmējdarbību, gadījumos, ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) sistemātiski neiesniedz nodokļu likumos paredzētos pārskatus, deklarācijas vai nodokļu aprēķinus vai arī uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) nav paziņojis par savas darbības pārtraukšanu un nav informācijas par šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbību, kā arī gadījumos, ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) nav sasniedzams juridiskajā adresē vai deklarētā adrese faktiski nepastāv.

Līdz šā gada 15.augustam VID Rīgas reģionālā iestāde (RRI) LR Uzņēmumu reģistram nosūtījusi pieprasījumus par 2936 uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri ilgstoši pēc vairākkārtējiem atgādinājumiem neiesniedz nodokļu likumos paredzētos pārskatus, deklarācijas un nodokļu aprēķinus. Par uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri gada laikā pēc reģistrācijas nav uzsākuši saimniecisko darbību, VID RRI nosūtījusi LR Uzņēmumu reģistram 18 pieprasījumus.

Uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri nav sasniedzami to juridiskajā adresē, tiek lūgts ierasties RRI un sniegt paskaidrojumus par laiku, kurā uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) sastopams juridiskajā adresē, kā arī reģistrēt juridiskās adreses maiņu LR Uzņēmumu reģistrā, ja juridiskā adrese neatbilst faktiskajai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) atrašanās vietai. Līdz 15.augustam VID RRI nosūtījusi pieprasījumus vienkāršotās likvidācijas procesa piemērošanai par 48 uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri noteiktajā termiņā nesniedza paskaidrojumus un nereģistrēja juridiskās adreses maiņu.

VID jau iepriekš informēja, ka no šā gada 1.septembra VID mājaslapā būs publiski pieejama informācija par nodokļu maksātājiem, kas izslēgti no LR Uzņēmumu reģistra. Tas dos iespēju nodokļu maksātājiem pārliecināties par savu darījumu partneru legālo darbību.

VID Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!