• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par novērotājiem tautas nobalsošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlēšanu iecirkņu komisiju mācībām

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par novērotājiem tautas nobalsošanā

Novērotājus tautas nobalsošanai par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, kas notiks šā gada 20. septembrī, varēs pieteikt arī sabiedriskās organizācijas, nolēmusi Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Sabiedriskajām organizācijām novērotāji tautas nobalsošanai būs jāpiesaka CVK, nosūtot CVK attiecīgās sabiedriskās organizācijas lēmējinstitūcijas iesniegumu ar pilnvarojamo personu vārdiem, uzvārdiem un personas kodiem.

Kā atzinis CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, lai gan tradicionāli novērotāji bijuši politisko partiju pārstāvji, ņemot vērā pilsoniskās sabiedrības attīstību, būtu tikai ieguvums, ja tautas nobalsošanu novērotu arī sabiedriskās organizācijas, nodrošinot tautas nobalsošanai tautas uzraudzību.

Sabiedrisko organizāciju novērotājiem vēlēšanu iecirkņos būs jāievēro tāda pati kārtība, kāda tā noteikta politisko organizāciju pilnvarotajiem novērotājiem. Vienā vēlēšanu iecirknī vienlaikus nevarēs atrasties vairāk kā divi novērotāji no vienas sabiedriskās organizācijas, kā arī novērotāji nedrīkstēs iejaukties un traucēt vēlēšanu iecirkņa komisijas darbu, bet par konstatētajiem pārkāpumiem viņiem būs jāinformē vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs vai nākamā līmeņa vēlēšanu iecirkņa komisija.

Pirmā sabiedriskā organizācija, kas jau lūgusi CVK atļauju novērot tautas nobalsošanu par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, ir sabiedriskā organizācija “Neatkarība — ārpus Eiropas Savienības”.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!