• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par elektroniskās deklarēšanas sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2003., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par preču pavadzīmju - rēķinu pārskatu iesniegšanu

Vēl šajā numurā

15.08.2003., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par elektroniskās deklarēšanas sistēmu

5. augustā VID Informātikas pārvalde nodeva ekspluatācijā jauno Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) versiju, kas valsts amatpersonām ļaus deklarācijas iesniegt elektroniski. Papildināts arī sistēmā esošais deklarāciju klāsts.

Jaunajā EDS versijā ir vairāki uzlabojumi. Turpmāk darbam EDS varēs izmantot ne tikai “Internet Explorer”, bet arī vairākas citas pārlūkprogrammas – “Mozilla”, “Opera”, “Netscape”, “Konqueror”.

Pamatojoties uz izmaiņām likumdošanas aktos, veiktas attiecīgās izmaiņas EDS deklarācijās – “Alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa deklarācijā”’, “Tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa deklarācijā”, “Alus akcīzes nodokļa deklarācijā”, “Naftas produktu akcīzes nodokļa deklarācijā akcīzes preču noliktavu turētājiem”, “Naftas produktu akcīzes nodokļa deklarācijā importētājiem”.

Lai “Pārskatu par aprēķināto azartspēļu nodokli no azartspēļu automātiem un iekārtām” varētu iesniegt arī *.txt un *.dbf formātā, VID Informātikas pārvaldes darbinieki papildinājuši EDS interneta programmatūru. Savukārt, lai palielinātu sistēmas stabilitāti un ātrdarbību, jaunajā versijā ir izmaiņas EDS dokumentu importēšanas programmatūrā.

Jaunajā sistēmas versijā ieviesti vēl vairāki nelieli labojumi EDS funkcionalitātē, pamatojoties uz iesniegtajiem problēmu ziņojumiem.

Atjaunotā lietotāja dokumentācija atrodama VID interneta mājaslapas www.vid.gov.lv sadaļā Elektroniskā deklarēšana.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!