• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kaukāza valstīm ir saistoša Latvijas valsts pieredze. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2003., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai mūsu robeža vēl drošāka

Vēl šajā numurā

06.08.2003., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kaukāza valstīm ir saistoša Latvijas valsts pieredze

4.augustā Eiropas lietu komisijas locekļi tikās ar Dienvidkaukāza valstu parlamentu pārstāvjiem

SAEIMA2.JPG (19306 bytes) SAEIMA1.JPG (17993 bytes)

Saeimas namā 4.augustā: Dienvidkaukāza valstu parlamentu pārstāvji tiekas ar Latvijas Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Guntaru Krastu (attēlā pa kreisi) un komisijas priekšsēdētāja biedru Oskaru Kastēnu
Foto: A.F.I.

Aizvakar, 4.augustā, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts un priekšsēdētāja biedrs Oskars Kastēns tikās ar Dienvidkaukāza republiku parlamentu pārstāvjiem. Pārrunāti jautājumi, kas skar sadarbības iespējas Eiropas Savienības integrācijas jautājumos.

Ievadā Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs G.Krasts iepazīstināja viesus ar komisijas darbības mērķiem, īpaši uzsverot komisijas lomu Latvijas pozīcijas pārstāvēšanai sarunās ar ES. Viņš arī pauda pārliecību, ka sadarbības paplašināšana ar Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju ietver ne tikai jautājumus, kas skar Eiropas Savienību, bet arī divpusējos kontaktus.

Savukārt viesi pastāstīja par Dienvidkaukāza parlamentārās iniciatīvas izveidi un darbību; tās mērķis ir reģionālās sadarbības veicināšana reģionā. Tika uzsvērts, ka virzība uz integrāciju Eiropas Savienībā ir viena no Armēnijas, Azerbaidžānas un Gruzijas ārpolitiskajām prioritātēm. Šajā kontekstā svarīga kļūst sadarbība ES jautājumos ar citām valstīm. Dienvidkaukāza pārstāvji augstu novērtēja līdzšinējos kontaktus ar Latviju, īpaši akcentējot iepriekšējās Saeimas Eiropas lietu komisijas paveikto. Viesi uzsvēra – sadarbība ar Baltijas valstīm ir nozīmīga, jo mūs vieno kopīga pagātne un vēsture. “Tāpēc jūsu pieredze eirointegrācijas jautājumos mums ir ļoti svarīga un nozīmīga,” sacīja delegācijas pārstāvji.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka sadarbības paplašināšanai nepieciešams izmantot dažādus formātus – gan parlamentu, gan komisiju, gan konkrētu jomu speciālistu līmenī. Uzsvērta arī informācijas apmaiņas nozīme, kā arī darbs ar sabiedrību jautājumos, kas skar valsts iestāšanos Eiropas Savienībā.

Nobeigumā tikšanās dalībnieki vienojās par dialoga turpināšanas nepieciešamību, jau pārrunājot konkrētus sadarbības projektus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!