• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cieņu pret novadu identitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2003., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dialogu ar opozīciju

Vēl šajā numurā

01.08.2003., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cieņu pret novadu identitāti

Lietuvas prezidents Rolands Pakss uzdevis Reģionālās politikas padomei noteikt valsts reģionu attīstības politikas prioritātes un sagatavot valsts mērogā sabalansētas reģionu attīstības modeli, kas sekmētu vēsturiski etnogrāfisko novadu identitātes saglabāšanos pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Nupat Lietuvā notika konference “Vēsturiski etnogrāfiskie reģioni un globālie procesi”. Tiekoties ar padomes locekļiem un citiem reģionālās attīstības speciālistiem, Pakss pārrunāja šā pasākuma rezultātus. Tika spriests par reģionu lomu visas valsts attīstībā, analizējot arī reģionu identitātes saglabāšanas pieredzi ES.

Prezidents interesējās par to, kā tādām valstīm kā Beļģijai vai Spānijai sokas saglabāt basku un kataloņu vai flāmu un valoņu nacionālo identitāti un atrast visām pusēm pieņemamu kompromisu. Pakss lūdza ekspertus izteikt domas par to, kāda ir Lietuvas situācija Eiropas reģionālo problēmu kontekstā. Viņš uzsvēra, ka vēsturiski etnogrāfisko reģionu identitātes saglabāšanu uzskata par vienu no saviem svarīgākajiem uzdevumiem. Reģionālās politikas padome darbojas prezidenta pakļautībā.

Pēc LETA-ELTA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!