• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 22. jūlija noteikumi Nr. 412 "Valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību darbinieku darba samaksas noteikšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2003., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.414

Noteikumi par depozīta sistēmas piemērošanu atkārtoti lietojamam iepakojumam

Vēl šajā numurā

01.08.2003., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 412

Pieņemts: 22.07.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.412

Rīgā 2003.gada 22.jūlijā (prot. Nr.41, 10.§)

Valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību darbinieku darba samaksas noteikšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās” 7.panta sesto daļu un likuma “Par valsts uzņēmumu” 18.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka valsts uzņēmumu un statūtsabiedrību (turpmāk — uzņēmums) darbinieku (izņemot ārstniecības personu un sociālā darba speciālistu) darba samaksas (mēneša darba alga, piemaksas un prēmijas) noteikšanas kārtību.

2. Lai noteiktu darbinieka darba samaksu, uzņēmuma vadītājs nosaka amata kvalifikācijas kategoriju, piemērojot normatīvajos aktos noteikto intelektuālā darba, kā arī fiziskā darba novērtēšanas un amatu kvalifikācijas kategoriju noteikšanas pamatmetodiku. Ja darba specifikas dēļ šīs metodikas nav iespējams lietot pilnībā, uzņēmuma vadītājs uz pamatmetodiku bāzes var izstrādāt uzņēmumam atbilstošu metodiku. Uzņēmuma vadītājs izstrādāto metodiku saskaņo ar nozares ministru.

3. Pamatojoties uz noteikto amatu sadalījumu atbilstoši amatu kvalifikācijas kategorijām, uzņēmuma vadītājs izstrādā intelektuālā darba, kā arī fiziskā darba amatu mēneša darba algu skalu.

4. Darbinieks saņem mēneša darba algu, kuru atbilstoši amata kvalifikācijas kategorijai nosaka uzņēmuma vadītājs. Darbiniekam noteiktā mēneša darba alga nedrīkst pārsniegt uzņēmuma vadītāja mēneša darba algu.

5. Darbiem, kurus iespējams normēt, uzņēmuma vadītājs var piemērot akorda algu. Akorda algu nosaka, izmantojot šādu formulu:

I = Tl x Nl x A , kur:

I — akorda alga latos;

Tl — amata kvalifikācijas kategorijai atbilstošā stundas likme latos. To nosaka, dalot amata kvalifikācijas kategorijai atbilstošo mēneša darba algas lielumu ar attiecīgā kalendāra gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī;

Nl — darba norma stundās uz vienu izpildāmā darba apjoma mērvienību;

A — izpildītais darba apjoms mērvienībās (atbilst darba normas aprēķināšanā izmantotajām mērvienībām).

6. Darbinieks par papildus veicamo darbu vai dažādiem papildus veicamajiem darbiem saņem piemaksu, bet ne vairāk par 25 % no viņam noteiktās mēneša darba algas.

7. Piemaksu kopsumma par papildu darba pienākumu — prombūtnē esoša darbinieka vai vakanta amata pienākumu — pildīšanu, ja to veic vairāki darbinieki, nedrīkst pārsniegt prombūtnē esošā darbinieka vai vakantajam amatam paredzēto mēneša darba algu.

8. Darbinieks par darbu īpašos apstākļos saņem piemaksu līdz 20 % no viņam noteiktās mēneša darba algas. Konkrēto piemaksas procentuālo apmēru nosaka uzņēmuma vadītājs, ņemot vērā uzņēmuma darba kārtības noteikumos noteiktos piemaksu piešķiršanas nosacījumus.

9. Darbinieku atbilstoši darba ieguldījumam var prēmēt, izmantojot finanšu līdzekļus līdz 25 % no plānotā atalgojuma fonda, kā arī ietaupītos līdzekļus no atalgojuma fonda. Konkrēto prēmijas apmēru darbiniekam nosaka uzņēmuma vadītājs, ņemot vērā uzņēmuma darba kārtības noteikumos noteiktos prēmēšanas kritērijus.

10. Noteikumu izpilde finansējama uzņēmuma budžetā attiecīgajam gadam paredzētā atalgojuma fonda ietvaros.

11. Noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 1.septembri.

Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 1.septembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!