• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecību 2002. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2003., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

25.07.2003., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecību 2002. gadā

Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti ir sagatavojuši kārtējo gada ziņojumu par situāciju lauksaimniecībā 2002.gadā, kurā vairāk nekā 180 lappusēs apkopojuši plašu informāciju par galveno lauksaimniecības nozaru attīstību, valsts atbalsta politiku, lauksaimniecības produktu tirgus iespējām, lauksaimniecības zemju izmantošanu, zivsaimniecības problēmām un citiem nozarē aktuāliem jautājumiem.

Kā norādīts ziņojumā, Latvijā pagājušo gadu var uzskatīt par lauksaimniecībā veiksmīgu, kaut tas bijis sarežģīts daudzās mūsu valstij svarīgās lauksaimniecības nozarēs. 2002. gadā ir notikuši vairāki nozīmīgi pasākumi, kas saistīti ar integrācijas procesu Eiropas Savienībā (ES) un turpmāk būtiski ietekmēs Latvijas lauksaimniecības sektora attīstību. Tika slēgtas Latvijas un ES iestāšanās sarunas lauksaimniecības sadaļā, panākot augstākus ražošanas kvotu apjomus un divas reizes augstākus tiešos maksājumus par sākotnēji ES piedāvātajiem, kā arī citus priekšnoteikumus, radot mūsu lauksaimniekiem vienlīdzīgākus noteikumus konkurencei. Bez tam tirgus liberalizācijas sarunu rezultātā ražotājiem pavērušās plašākas iespējas vairāku lauksaimniecības produktu eksportam uz ES.

Ar katru gadu palielinās valsts atbalsts lauksaimniekiem. 2002. gads bija pirmais aktīvais SAPARD ieviešanas gads. Šajā laika posmā gandrīz divi simti lauksaimnieku un lauku uzņēmēju jau ir realizējuši pieteiktos projektus un saņēmuši programmā paredzēto atbalstu.

Aizvadītajā gadā ZM arvien lielāku nozīmi pievērsusi sakārtotas un attīstītas lauku vides izveidei. Izstrādāta Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programma (NUAP). Bez tam nelauksaimnieciskajiem uzņēmumiem laukos tika piešķirtas subsīdijas.

Gada ziņojums iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ar lauksaimniecības gada ziņojumu jau tuvākajā laikā varēs iepazīties ZM mājaslapā, lauksaimnieku pašpārvaldes organizācijās, lauksaimniecības skolu un tehnikumu bibliotēkās, Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās pārvaldēs, Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centra (LLKC) rajonu nodaļās un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) bibliotēkā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!