• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības ministru kopdomu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2003., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecību 2002. gadā

Vēl šajā numurā

25.07.2003., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecības ministru kopdomu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu lauksaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē, kurā piedalījās arī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, izskatīts jautājums par šobrīd Eiropā esošā sausuma nodarītajiem zaudējumiem lauksaimniecībā. Šī problēma Eiropā pašlaik ir ļoti aktuāla ne tikai dalībvalstīm, bet arī kandidātvalstīm. Tālab kandidātvalstu ministri izteikuši priekšlikumu, ka līdzīgi palīdzības pasākumi, kādi tiks veikti ES dalībvalstīs, iespējamā sausuma gadījumā piemērojami arī kandidātvalstīs. M. Roze šajā sakarā komisijai ierosinājis izveidot pastāvīgu atbalsta sistēmu šim nolūkam, lai iecerētie pasākumi nenotiktu kampaņveidīgi.

Bez tam lauksaimniecības ministru padomes sanāksmē tika panākta politiska vienošanās par diviem jauniem tiesību aktiem – regulu, kas noteiks specifiskas prasības cilvēku patēriņam paredzētu dzīvnieku izcelsmes produktu kontrolei, un direktīvu, kas atcels noteiktas direktīvas par pārtikas higiēnu un veselības nosacījumiem.

Regula paredz stingrākus nosacījumus oficiālās kontroles veikšanai gaļas, gaļas produktu, zvejas produktu, piena un piena produktu apritē. Gaļas inspekcija tiks vairāk balstīta uz riska analīzi un zinātniskiem pētījumiem. Tiks stingri nodalīta kompetento iestāžu un pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu atbildība. Šie divi normatīvie akti ir daļa no tā saucamās higiēnas dokumentu paketes, kurā turklāt vēl ietilpst divi regulu projekti. Viens no tiem noteiks vispārīgās higiēnas prasības pārtikas apritē, otrs – specifiskās higiēnas prasības dzīvnieku izcelsmes produktu apritē. Higiēnas dokumentu pakete aizstās 17 pašlaik spēkā esošas direktīvas, tādējādi vienkāršojot un harmonizējot Eiropas Savienības prasības, kas līdz šim dažādās nozarēs ievērojami atšķīrās.

Minētie dokumenti pēc Ministru padomes sēdes septembrī tiks iesniegti Eiropas Parlamentam, bet galalēmums varētu tikt pieņemts līdz 2004.gada jūnijam. Plānotais jauno prasību ieviešanas termiņš ir 2006.gada 1.janvāris.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!