• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tatāru benzīna straumi uz Ventspili. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuva un Latvija. Vai izpratīsim viens otru?

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tatāru benzīna straumi uz Ventspili

Ukrainas un Tatarstānas kopuzņēmums “Ukrtatņeftj” izstrādā A–76 markas benzīna eksporta shēmu caur Ventspils ostu. Kopuzņēmumam pieder Kremenčugas naftas pārstrādes rūpnīca Poltavas apgabalā Ukrainā. Tā nodrošina 35% šīs valsts vajadzības pēc naftas produktiem. 56% “Ukrtatņeftj” akciju pieder Tatarstānas valdībai. 2002. gadā Kremenčugā pārstrādāja 6,9 miljonus tonnu naftas, no kurām 5 miljonus bija piegādājusi “Tatņeftj”. Šajā gadā plānots rūpnīcai no Tatārstanas piegādāt 6,8 miljonus tonnu, taču tā vēl nav robeža, jo projektētā jauda ir 18 miljoni tonnu gadā. Galvenais piegādātājs “Tatņeftj” ir gatavs palielināt piegādes, taču Ukrainas naftas produktu tirgus ir piesātināts.

Kopuzņēmuma akcionāri izvirzījuši uzdevumu mēnesī pārstrādāt vienu miljonu tonnu naftas (šobrīd tiek pārstrādāts uz pusi mazāk), tādēļ noietam nepieciešams sagatavot eksporta koridorus. Viens no perspektīvākajiem ir Ventspils virziens. Viena no aktīvākajām Ventspils ostas izmantotājām “Tatņeftj” bija pirmā Krievijas kompānija, kas pēc ierobežojumu noteikšanas uzsāka izejvielu piegādi Ventspils terminālim pa dzelzceļu. Tas liecina par Tatarstānas kompānijas un Latvijas ostas labu sadarbību.

Pēc BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!