• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Akreditējot vēstnieku Marokā un Andorā Pieņemot atvadu vizītē Ķīnas TR vēstnieku Pieņemot atvadu vizītē Meksikas vēstnieku Pieņemot atvadu vizītē Marokas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77012

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Tiekoties ar UNESCO izpildpadomes prezidenti
Tiekoties ar Libānas studentu pārstāvi

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Akreditējot vēstnieku Marokā un Andorā

LAPPUKE.JPG (17704 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš — “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 4. jūlijā pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Marokas Karalistē un Andoras Hercogistē Rolandam Lappuķem.

Pārrunātas konkrētas tālākās sadarbības veidošanas iespējas ar Maroku un Andoru, īpašu uzmanību pievēršot ekonomiskajām attiecībām un starpvalstu kultūras dialogam kā daļai no civilizācijas dialoga starp kultūrām.

Abas puses apspriedās arī par UNESCO izpilddirektores Azizas Benani vizīti Latvijā, kā arī par Latvijas darbu pie nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas un starptautiskas atzīšanas.

Pieņemot atvadu vizītē Ķīnas TR vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 4. jūlijā Rīgas pilī atvadu vizītē tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Vanu Kaivenu.

Vēstnieks pateicās prezidentei par nopietno ieguldījumu Latvijas un Ķīnas attiecību attīstībā, kas prezidentes darbības laikā paceltas būtiski jaunā kvalitātē, kā arī apsveica prezidenti ar atkārtotu ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā. Prezidente pateicās vēstniekam par nozīmīgo ieguldījumu abu valstu attiecību paplašināšanā, kam ievērojamākais pierādījums ir Ķīnas Tautas Republikas prezidenta Dzjana Dzemiņa valsts vizīte Latvijā pērngad. Vēstnieks atzīmēja, ka pēc šīs vizītes intensīvi attīstās arī abu valstu parlamentu sadarbība, kā arī sadarbība kultūrā un ekonomikā. Prezidente atzīmēja kultūras ministres Ingūnas Rībenas Ķīnā parakstīto sadarbības līgumu kultūras jomā.

Prezidente augstu novērtēja to, ka Ķīna uzsver valstu vienlīdzības principu starp lielām un mazām valstīm.

Prezidente un vēstnieks pārrunāja arī septembrī gaidāmo referendumu par Latvijas iestāju ES. Vēstnieks pauda pārliecību, ka Latvijas iestāja Eiropas Savienībā (ES) pavērs jaunas, plašākas iespējas Latvijas un Ķīnas sadarbībai, īpaši ekonomiskajā jomā, kur vēstnieks saredz lielu, vēl neizmantotu sadarbības potenciālu. Prezidente atzīmēja, ka līdz ar Zīda ceļa atjaunošanu tiks savienota Āzija un Eiropa, ietaupot preču transportēšanā apmēram 21 dienu, kas būtu nozīmīgs faktors tirdzniecības attīstībā.

Pieņemot atvadu vizītē Meksikas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 7.jūlijā, atvadu vizītē Jūrmalas rezidencē pieņēma Meksikas vēstnieku Latvijā Horhi Kastro-Valji Kuēni.

Pārrunājot Latvijas un Meksikas sadarbību, prezidente pauda gandarījumu par to, ka izvēršas sadarbība līgumtiesiskajā jomā, tostarp izglītībā un kultūrā, kā arī tehnoloģiju nozarē. Vēstnieks minēja, ka veiksmīgi aizsākta studentu apmaiņas programma starp abām valstīm, kam ir iespējas padziļināties.

Valsts prezidente informēja par aktualitātēm saistībā ar gaidāmo referendumu par Latvijas dalību ES un Eiropas konventa noslēgumu, uzsverot, ka Latvijai šobrīd līdz ar integrāciju ES plašākai sadarbībai paveras arī citi pasaules reģioni. Vēstnieks darīja zināmu prezidentei, ka nākamgad Meksikā varētu notikt ES un Latīņamerikas galotņu sanāksme, kurā Latvijai ar tās prezidenti būtu vērtīgi būt pārstāvētai.

Vēstnieks arī runāja par iespējām izvērst kultūras kontaktus, tajā skaitā izstādēs iepazīstinot Latvijas iedzīvotājus ar maiju un acteku kultūras mantojuma bagātību. Viņš arī sacīja, ka šoruden Rīgā gaidāms Meksikas filmu festivāls.

Pieņemot atvadu vizītē Marokas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 7.jūlijā, atvadu vizītē Jūrmalas rezidencē pieņēma Marokas vēstnieku Latvijā Menuāru Alemu.

Prezidente pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu abu valstu attiecību stiprināšanā, kā arī pauda cerību, ka līdz ar Latvijas dalību ES Maroka kā svarīgs un ciešs ES kaimiņš varētu iegūt jaunu sadarbības perspektīvu ar Latviju. Viņa atzīmēja, ka Latvija ar atvērtību raugās uz jauniem sadarbības partneriem un Maroka līdztekus jaunai sadarbībai ar Latviju politiskajā un ekonomikas jomā varētu paplašināt tirdznieciskās sadarbības apjomus. Nododot sveicienus no Marokas karaļa Viņa majestātes Mohammeda VI, vēstnieks atzīmēja, ka karalis ir ļoti priecīgs par prezidenta vēlēšanu iznākumu Latvijā un gaida Vairu Vīķi-Freibergu nākamgad valsts vizītē Marokā.

Vēstnieks arī sacīja, ka ir dziļi saviļņots par skaistajiem Dziesmu svētkiem Latvijā un vēlas veicināt Latvijas koru sadarbību ar Maroku, lai viņa valsts pamatīgāk iepazītu Latvijas apbrīnojamās tradīcijas.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!