• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas sasniegumu apdraudējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2003., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO karabāzēm arī Baltijā

Vēl šajā numurā

27.06.2003., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas sasniegumu apdraudējumu

Īrija šogad varētu apsteigt Somiju un kļūt par dārgāko valsti eirozonā, liecina Īrijas valdības aģentūras publicēts pētījums. “Forfas” Nacionālās politikas un uzraudzības padomes pētījumā, kur salīdzinātas cenas Īrijā un citās Eiropas valstīs, konstatēts, ka patēriņa cenas valstī pēdējo piecu gadu laikā ir augušas daudz straujāk nekā pārējās eirozonas valstīs. Šobrīd patēriņa cenas Īrijā ir par 12% augstākas nekā vidēji eirozonā.

Lai gan pašlaik patēriņa cenu līmenis Īrijā vēl ir nedaudz zemāks nekā Somijā, kas tiek uzskatīta par eirozonas dārgāko valsti, līdz šī gada beigām Īrija, visticamāk, kļūs par eirozonas līderi. Straujais cenu pieaugums var apdraudēt Īrijas pēdējo gadu laikā sasniegtos ekonomiskos panākumus. Patēriņa cenu pieauguma pamatā bijis galvenokārt cenu kāpums vietējos tirdzniecības sektoros, kā arī cenu pieaugums sektoros, kas zināmā mērā ir pakļauti valdības tiešai iedarbībai. Viens no būtiskākajiem vispārējā cenu līmeņa pieauguma iemesliem bijis cenu kāpums krogos un restorānos, kur pērn tās palielinājušās par 30 procentiem.

Pēc BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!