• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO karabāzēm arī Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2003., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nācijas vissvarīgāko rituālu

Vēl šajā numurā

27.06.2003., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO karabāzēm arī Baltijā

Lietuvas aizsardzības ministrs Lins Linkevičs paziņojis, ka Lietuva darīs visu, lai nākamajos gados tās teritorijā tiktu izvietota NATO bāze. “Mēs esam šo vēlmi izteikuši daudzos līmeņos un jau meklējam tās realizēšanos,” pēc tikšanās ar ASV Bruņoto spēku Apvienotās štābu priekšnieku komitejas vadītāju Ričardu Maijersu žurnālistiem pavēstīja Linkevičs. Lietuva vēlas NATO bāzes atrašanos, kas palielinātu tās nacionālo drošību un palīdzētu finansēt infrastruktūras uzlabošanu.

Maijerss slavēja Lietuvas veiktās militārās reformas, taču sacīja, ka NATO vēl nav pieņēmusi nekādus lēmumus par militārajām bāzēm jaunajās dalībvalstīs. “Tas nenotiks automātiski un vismaz vairākus gadus,” sacīja Linkevičs, piebilzdams, ka ASV eksperti ir apmeklējuši iespējamās bāzu atrašanās vietas.

Krievija, kas sākotnēji kategoriski iebilda, samierinājusies ar gaidāmo Baltijas valstu uzņemšanu NATO, taču pretojas alianses karabāzu izveidei šajās valstīs.

Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis iepriekš izteicies, ka jautājums par NATO armijas bāzu iespējamo izvietošanu Latvijā šobrīd nav pats aktuālākais un par armijas bāzēm un to pārdislocēšanos varēs nopietni diskutēt pēc pusgada vai gada, kad izkristalizēsies konkrēto pasākumu plāns. “Šobrīd mums nav konkrētu piedāvājumu, tādēļ mēs nevaram runāt ne par šādu bāzu raksturu, ne par cilvēku daudzumu tajās,” saka Kristovskis. Tomēr vienlaikus viņš atzīst, ka gadījumā, ja NATO un partnervalstu drošībai tas būs nepieciešams, protams, Latvija izskatīs jebkurus piedāvājumus, ja tādi būs.

Savukārt Igaunijas Aizsardzības ministrija nupat paziņojusi, ka nekas tamlīdzīgs Igaunijā nav plānots.

Pēc LETAS

Pēc “LV” redakcijas apkopotā

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti.

Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī”, – saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!