• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilsonības jautājumiem reģionos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2003., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmumu gada pārskatu iesniegšanu

Vēl šajā numurā

20.06.2003., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilsonības jautājumiem reģionos

Aizvakar, 18.jūnijā, Rīgas Kongresu namā Naturalizācijas pārvalde rīkoja konferenci “Reģionālo aspektu nozīme pilsonības jautājumu risināšanā”.

Konferences dalībnieki tika iepazīstināti ar pētījuma “Reģionālo aspektu nozīme pilsonības jautājumu risināšanā” rezultātiem. Pētījuma laikā veikta pašvaldību pārstāvju un nepilsoņu aptauja, lai noskaidrotu nepilsoņu attieksmi pret Latvijas pilsonības iegūšanu un motivējošiem un bremzējošiem faktoriem, ņemot vērā pašvaldības specifiku, dažādās pilsonības iegūšanas iespējas un Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā aspektu. Savukārt ekspertu aptauja veikta ar mērķi izpētīt sociālekonomisko, migrācijas un valodas vidi pašvaldībā, kā arī pašvaldības attieksmi pret pilsonības jautājumiem.

Pētījuma sagatavošanas procesā tika atlasītas 80 Latvijas pašvaldības ar lielu nepilsoņu skaitu. Šajās pašvaldībās veiktas ekspertu un nepilsoņu aptaujas. Kopumā intervēti 200 eksperti un aptaujāti 6950 nepilsoņi visā Latvijā. Pētījuma rezultātus konferencē prezentēja neatkarīgie eksperti Ilze Brande-Kehre un Boriss Kolčanovs.

Konferencē piedalījās arī visu izpētē iesaistīto pašvaldību pārstāvji un to institūciju pārstāvji, kuru darbība saistīta ar sabiedrības integrācijas un pilsonības jautājumiem, kā arī jebkurš interesents.

Konferences dalībniekus sveica Somijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Kirsti Eskelinena, ar kuras pārstāvētās valdības finansiālo atbalstu tika īstenots šis projekts, kā arī Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas pārstāvis.

Konferencē uzstājās tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks, Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane un vairāku pašvaldību pārstāvji, kas dalījās sabiedrības integrācijas procesa veicināšanas pieredzē savas pašvaldības teritorijā.

Pētījuma rezultāti un konferences materiāli tiks apkopoti un izdoti informatīvā materiālā, kas būs pieejams jebkuram interesentam.

Naturalizācijas pārvaldes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!