• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno tirdzniecības un kino centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2003., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju kā vienkopienas valsti

Vēl šajā numurā

20.06.2003., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno tirdzniecības un kino centru

Somijas kompānijas “Finnkino” meitas uzņēmums “Baltic Cinema” rudenī Rīgā līdzās jaunajam universālveikalam “Stockmann” atklās Baltijā lielāko un modernāko daudzzāļu kinoteātri “Forum Cinemas Rīga”, kas būs otrs lielākais kinoteātris visā Ziemeļeiropā. “Finnkino” Latvijā darbojas jau desmit gadus un ir pazīstams ar kinoteātriem “Oskars”, “Daile” un “K.Suns”. Jaunajā kinoteātrī būs 14 zāles ar 3200 skatītāju vietu, tostarp lielākajā zālē būs 720 skatītāju vietu. Kinoteātrī būs Ziemeļeiropā lielākais ekrāns, kura platība būs 260 kvadrātmetri. Gadā kinoteātra apmeklētāju skaits varētu pārsniegt vienu miljonu. Nedēļā plānoti 500 seansi, bet gadā - 25 tūkstoši seansu. Šobrīd gadā skatītājiem kinoteātros ir iespējams noskatīties 40 līdz 50 filmu, taču ar jaunā kinoteātra atvēršanu filmu skaits varētu dubultoties.

Līdzās kinoteātrim rudenī atvērs arī “Stockmann” universālveikalu. Tam būs četri stāvi, no kuriem 2000 kvadrātmetrus aizņems pārtikas nodaļa, tāpat būs iespējams iegādāties arī dažādas modes preces, apģērbus, sadzīves preces u.c. Atšķirībā no Rīgā jau esošajiem tirdzniecības centriem “Stockmann” būs universālveikals tradicionālā izpratnē. Respektīvi, visām precēm būs viens saimnieks, nevis kā centros - vairāki tirgotāji zem viena jumta. Tiks akcentēta apģērbu un mājsaimniecības preču tirdzniecība.

Jaunās ēkas kopējā platība būs 32 tūkstoši kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 11 tūkstošus kvadrātmetru aizņems universālveikals, bet pārējo - kinoteātris. Ēkā būs pieci sabiedriskās ēdināšanas punkti - kafejnīcas un restorāni. Centra darbinieku skaits sasniegs 500 cilvēku. Blakus centram esošajās autostāvvietās būs vietas 450 automašīnām. Kopējās projekta izmaksas ir 40 miljoni eiro (27 miljoni latu).

Kompleksa celtniecības darbi tika sākti pērnā gada jūlijā. Zemes gabals 13. Janvāra ielā 8 “Stockmann centram” iznomāts līdz 2050. gadam. Celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir Zviedrijas kompānija “J.O.Z. PEAB Group”, bet projektētāji ir Somijas projektēšanas birojs “Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy” un Latvijas arhitektu birojs “PostForm Projekts Rīga”.

 

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!