• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par skandināvu investīcijām Piņķos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2003., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Uzņēmumu reģistra darbu

Vēl šajā numurā

06.06.2003., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par skandināvu investīcijām Piņķos

Ziemeļeiropas metālapstrādes kompānijas “Leax Group” meitaskompānija Latvijā – “Leax Baltix”, investējot apmēram vienu miljonu eiro, izveidojusi metālapstrādes rūpnīcu Piņķos.

“Pie metālapstrādes rūpnīcas projekta realizācijas Latvijā strādājam jau vairākus gadus,” skaidro “Leax Baltix”direktors Peters Lubertss. Jaunizveidotā ražotne nodarbosies ar metāla izstrādājumu ražošanu, kurus paredzēts piegādāt Zviedrijas autobūves gigantiem – “Volvo” un “Scania”, arī tādām kompānijām, kā “Atlas Copco”, “Haldex” utt., kurām jau līdz šim “Leax Group” ir piegādājusi visdažādākos metālizstrādājumus. P. Lubertss izteica cerību, ka perspektīvā uzņēmumā saražotās produkcijas pircēju vidū būs arī Latvijas kompānijas. Uzņēmuma pirmā darbības gada ienākumi tiek plānoti apmēram divu miljonu eiro apjomā, taču P. Lubertss nenoliedza, ka, pakāpeniski palielinot ražošanas apjomus, varētu pieaugt apgrozījums, jo ražotnes atvēršanā piedalās daudz potenciālo ārvalstu pircēju.

Ražotne apgādāta ar moderniem, programmvadības darbgaldiem un iekārtām. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti 14 strādājošo, kuri savas zināšanas papildinājuši Zviedrijā, taču jau līdz rudenim to skaits varētu pieaugt vēl par 10. P. Lubertss arī uzsvēra, ka “Leax Baltix” izveidošana nesamazinās “Leax” un šīs firmas klientu pasūtījumus Latvijas uzņēmumiem. Turklāt Latvijas uzņēmumiem esot iespējas saņemt pasūtījumus konkrētu metālizstrādājumu ražošanai.

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš: “Leax Group” ir pozitīvs piemērs metālapstrādē, kurš ienāca Latvijā ar savām iekārtām, jo ražo sarežģītas un precīzas detaļas industriālajiem patērētājiem. Ceru, ka ar šīs kompānijas palīdzību Latvijas uzņēmumi spēs iekļūt Skandināvijas lielo kompāniju metālapstrādes izstrādājumu piegādātāju vidū. Ieguldot Latvijā, “Leax” palielinās Latvijas eksportu, kā arī samazinās bezdarbu un papildinās valsts maku ar nodokļiem.”

“DIENAS BIZNESS”; pēc M. Ķirsona informācijas “Investē metālapstrādē”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!