• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valstī pirmo iesalnīcu savam alum. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2003., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vidusceļu starpvalstu attiecībās

Vēl šajā numurā

06.06.2003., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valstī pirmo iesalnīcu savam alum

Liepājas firma “Griģis un Co” (“Līvu” alus ražotāja - “LV”) pērnā gada pavasarī paziņoja par vērienīga projekta izstrādi - iesalnīcas būvi gan vietējam, gan eksporta tirgum ar jaudu 40 000 tonnu gadā. Projekta izmaksas ir aptuveni 17 miljoni eiro, 11 miljoni no tiem ir tehnoloģisko iekārtu izmaksas. Pašreiz notiek pārrunas ar Latvijas Hipotēku un zemes banku par iespējamo projekta finansēšanu.

“Lai nodrošinātu iesalnīcas jaudu 40 000 tonnu gadā, būs nepieciešami 50 000 tonnu kvalitatīvu miežu, ko varētu iegūt no aptuveni 12 000 ha sējplatībām. Tātad, ja Latvijā vidēji saimniecībā ir ap 50 ha, darba pietiktu 240 saimniecībām, kas audzē augstas kvalitātes miežus,” projekta biznesa plānu skaidro AS “Schmidt-Seeger” iesalnīcu noieta tirgus daļas vadītājs Uve Broiningers. Firmas pārstāvis projektu vērtē kā vidēji lielu pēc Vācijas mērogiem, bet lielu Latvijai. Pašreiz Latvija importē ap 37 000 tonnu iesala ik gadu.

“DIENAS BIZNESS”; pēc V. Lēvaldes raksta “Sāks būvēt iesalnīcu”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!