• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par koksnes krājumu ražošanu un tirdzniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2003., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

04.06.2003., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par koksnes krājumu ražošanu un tirdzniecību

Zemkopības ministra Mārtiņa Rozes vadībā ir notikusi pirmā sēde darba grupai, kas izveidota, lai izvērtētu valsts meža īpašuma koksnes resursu tirdzniecības modeļus. Vairāku ministriju un nozares speciālisti sēdē vienojās, ka jāizvērtē pašreizējie koksnes resursu ražošanas un tirdzniecības modeļi: augošu koku pārdošana saskaņā ar ilgtermiņa mežizstrādes līgumiem un izsolēs, kā arī valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) sāktā kokmateriālu sortimentu ražošana un tirdzniecība. Nozares asociāciju pārstāvji uzsvēra izvērtējumam atvēlēto laika limitu, jo nozares uzņēmumiem un LVM ir jābūt skaidriem spēles noteikumiem, lai laikus plānotu 2004. gada darbību.

Darba grupa vienojās, ka LVM nedēļas laikā izsūtīs visiem darba grupas pārstāvjiem sagatavoto dažādo modeļu ekonomisko izvērtējumu no LVM viedokļa. Savukārt darba grupas pārstāvji iesniegs priekšlikumus, kas šajā vērtējumā jāpapildina, lai tas dotu atbildi uz sociālajiem un valsts makroekonomiskajiem jautājumiem. Vienlaikus sēdē nolemts, ka sociālo jautājumu izvērtēšanā jāiesaista Meža nozares arodbiedrība un pašvaldību pārstāvji. Darba grupas sekretariāta funkcijas veiks Zemkopības ministrijas Meža politikas departaments.

Jau ziņots, ka darba grupa valsts meža īpašuma koksnes resursu tirdzniecības modeļa izvērtēšanai izveidota saskaņā ar zemkopības ministra rīkojumu pēc Ministru prezidenta 25. aprīļa rezolūcijas. Darba grupā strādās un valsts meža īpašuma koksnes resursu tirdzniecības modeļus izvērtēs vairāku ministriju un nozares speciālisti: Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, Zemkopības ministrijas Meža politikas departamenta direktors Jānis Birģelis, Latvijas Mežizstrādātāju savienības prezidents Andrejs Cunskis, Latvijas Kokmateriālu ražotāju un eksportētāju asociācijas prezidents Andrejs Domkins, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta direktors Jānis Donis, Latvijas Kokmateriālu eksportētāju asociācijas priekšsēdētājs Indulis Kovisārs, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes dekāns Leonards Līpiņš, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Arvīds Ozols, Latvijas Dabas fonda pārstāvis Jānis Priednieks, Pasaules dabas fonda Latvijā vadītājs Uģis Rotbergs, Latvijas Meža nozaru arodu biedrības priekšsēdētājs Juris Spāre, Valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks, kooperatīvās sabiedrības “Meža īpašnieku asociācija” valdes priekšsēdētājs Ēriks Zaķis u.c.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!