• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vidējo algu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2003., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kamēr Latvijā vēl top novadu ligzdas

Vēl šajā numurā

29.05.2003., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vidējo algu

Mēneša vidējā bruto alga 2003. gada pirmajā ceturksnī pieaugusi par 10,3% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni. Tas ir ievērojams pieaugums, salīdzinot iepriekšējo gadu rādītājus. Tā, piemēram, 2002. gada pirmā ceturksnī tā pieauga par 8,1% salīdzinājumā ar 2001. gada pirmo ceturksni un 2001. gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar to pašu periodu 2000. gadā – tikai par 5,2 procentiem.

Vidējās algas attīstībā ir izteikta sezonalitāte. Gada pēdējā ceturksnī, īpaši decembrī, parasti vērojams straujš darba samaksas kāpums, kura iemesli ir prēmijas un vienreizējas izmaksas par gada darba rezultātiem. Līdz ar to parasti vērojams nomināls darba algas samazinājums  gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pēdējo ceturksni. Tā, piemēram, vidējā alga šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pēdējo ceturksni samazinājusies par 4%. Līdzīga tendence bijusi arī iepriekšējos gados – 2002. gada pirmajā ceturksnī vidējā alga samazinājusies par 4,4%, salīdzinot ar 2001. gada pēdējo ceturksni, un par 4,6% 2001. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2000. gada pēdējo ceturksni.

Finanšu ministrs pozitīvo tendenci vidējās algas pieaugumā saista arī ar veiksmīgi uzsākto cīņu ar tā sauktajām aplokšņu algām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!