• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2003., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vidējo algu

Vēl šajā numurā

29.05.2003., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Kārlis Ketners vakar, 28.maijā, tikās ar Latvijas Nodokļu maksātāju tiesību un interešu pārstāvības fonda vadību, lai apspriestu priekšlikumus grozījumiem nodokļu likumos, to ietekmi uz uzņēmējdarbību un nodokļu administrēšanu.

Finanšu ministrs un Nodokļu maksātāju tiesību un interešu pārstāvības fonds apsprieda VID ierosinātos grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN) un vienojās, ka Finanšu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests kopā ar fondu precizēs likuma grozījumu redakcijas, lai likums veicinātu sekmīgu PVN nemaksāšanas apkarošanu, bet vienlaikus arī neaizskartu godprātīgo nodokļu maksātāju intereses. Tikšanās ministrijas, VID un fonda līmenī paredzēta nākamajā nedēļā, lai precizētu šos PVN likuma grozījumus, kas tiks iesniegti Ministru kabinetā izskatīšanai 2003.gada budžeta grozījumu likumu paketē.

Sarunā apspriests arī jautājums par elektroniskās deklarēšanas ieviešanu. Tās mērķis ir atvieglot darbu gan uzņēmējiem, gan Valsts ieņēmumu dienestam. Ieviešot elektronisko deklarēšanu, VID varētu ekonomēt resursus deklarāciju un pārskatu ievadīšanai, savukārt nodokļu maksātājiem tiktu atvieglota obligātā pārskatu iesniegšana.

Finanšu ministrs uzsvēra, ka Finanšu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests vienmēr ir atvērti dialogam ar uzņēmējiem, nodokļu maksātājiem, vienmēr uzklausa un ņem vērā konstruktīvus priekšlikumus un ieteikumus, kas veicina nodokļu administrācijas darba un uzņēmējdarbības vides uzlabošanos.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!