• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai valdība un pašvaldības ir kopsaucējā budžeta veidošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2003., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar augstākajām vērtībām: tēvzeme, likums un gods

Vēl šajā numurā

23.05.2003., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai valdība un pašvaldības ir kopsaucējā budžeta veidošanā

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis pagājušo piektdien, 16.maijā, uzrunājot Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresa dalībniekus, informēja pašvaldību vadītājus par valdības un Finanšu ministrijas paveikto finanšu jomā un finansiālo atbalstu pašvaldībām. Ministrs uzsvēra, ka pašvaldības ir nozīmīga valsts finanšu sistēmas daļa un to stabilitāte un attīstība — viens no valsts vienmērīgas izaugsmes garantiem.

V.Dombrovskis pastāstīja, ka valdība, akceptējot 2003.gada budžeta grozījumus, ir nolēmusi piešķirt 5 miljonus latu pašvaldību investīciju projektu un atsevišķu iepriekš uzsākto projektu pabeigšanai. Paredzēti arī 3,5 miljoni latu mērķdotācijām pašvaldībām, lai no 1.septembra paaugstinātu pedagogu darba samaksu.

Finanšu ministrs atgādināja pašvaldību pārstāvjiem, ka Latvijai pašlaik ir iespējas saņemt līdzekļus infrastruktūras un vides investīciju projektiem no Eiropas Savienības (ES) pirmsstrukturālā fonda ISPA, bet nākotnē investīcijām un uzņēmējdarbības attīstībai līdzekļi būs pieejami no ES struktūrfondiem un kohēzijas fonda.

“Projekta pieteicējas var būt arī pašvaldības institūcijas, līdz ar to aicinu jūs aktīvāk izmantot šīs iespējas, ko jau tagad mums sniedz un ko turpinās sniegt Eiropas Savienība,” uz konstruktīvu sadarbību visus kongresa dalībniekus aicināja finanšu ministrs.

Ministrs arī atgādināja, ka jau ir sākts nopietns darbs pie nākamā – 2004. gada budžeta, kas būs tā sauktais nulles budžets. Tā ir būtiski jauna pieeja budžeta veidošanai, lai tiktu pārbaudīta visu budžeta līdzekļu izlietošanas efektivitāte un novērsta līdzekļu nelietderīga izmantošana.

“Šajā procesā paralēli notiks intensīvas sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību, gatavojot valdības un LPS vienošanās protokolu par 2004.gada budžetu. Ceru, ka mūsu sadarbība būs konstruktīva un spēsim vienoties gan par nodokļu ieņēmumu prognozēm, gan arī par valsts dotācijas apjomu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondam un citām svarīgām lietām,” teica finanšu ministrs.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!