• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Viļņas desmitnieka tikšanos Traķos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2003., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.05.2003., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Viļņas desmitnieka tikšanos Traķos

Vakar, 21.maijā, Lietuvā, Traķos, tikās Viļņas desmitnieka valstu (Albānijas, Bulgārijas, Horvātijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Maķedonijas, Rumānijas, Slovākijas un Slovēnijas) parlamentu priekšsēdētāji. Šī bija pirmā parlamentu priekšsēdētāju tikšanās Viļņas desmitnieka ietvaros, jo šajā gadā, kas iezīmīgs ar NATO pievienošanās protokolu ratifikāciju NATO dalībvalstu parlamentos, īpašu nozīmi iegūst tieši parlamentārās sadarbības dimensija. Tikšanās reizē piedalījās arī Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja.

Tikšanos atklāja Lietuvas prezidents Rolands Pakss un NATO Parlamentārās asamblejas viceprezidents Mario Polombo. Parlamentu vadītāji piedalījās diskusijā par Eiropas drošību un transatlantisko dimensiju, kuru atklāja Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs Artūrs Paulausks.

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre savā uzrunā kā veiksmīgu novērtēja Viļņas desmitnieka sadarbības formu, kuras ietvaros izveidojusies efektīva sadarbība valstīm, kuru mērķis ir kļūt par NATO dalībvalstīm. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra tālākas aktīvas rīcības nepieciešamību, pildot reformu plānu un īstenojot nākamo Rīcības plāna dalībai NATO (MAP) ciklu. I. Ūdre uzsvēra transatlantiskās saiknes nozīmi, kā arī nepieciešamību veicināt NATO rīcībspēju un uzticamību. Paužot atbalstu NATO atvērto durvju politikai, uzsvērta Latvijas iegūtā pieredze un gatavība ar to dalīties. “Latvija ir gatava gan bilaterāli, gan Viļņas grupas ietvaros, gan sadarbībā ar NATO dalībvalstīm stiprināt partnerattiecības ar Albāniju, Horvātiju un Maķedoniju. Šai kontekstā ir svarīgi uzturēt intensīvu drošībpolitisko dialogu, apmainīties ar reformu pieredzi un informāciju, konsultēties konkrētos jautājumos,” sacīja I.Ūdre. Tika pausta gatavība turpināt veiksmīgo sadarbību ar Gruziju, kas ir gatava pārņemt Latvijas reformu pieredzi.

Konferences dalībnieki pieņēma kopīgu deklarāciju.

Saeimas priekšsēdētājai paredzēts, tiekoties ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi, pārrunāt konkrētus Saeimas un Gruzijas parlamenta sadarbības aspektus likumdošanas un demokrātisko institūciju veidošanā. I. Ūdrei paredzētas tikšanās arī ar Rumānijas un Bulgārijas parlamentu vadītājiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!