• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Krievijas dialogu enerģētikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2003., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Spānijas tālāko sadarbību

Vēl šajā numurā

15.05.2003., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Krievijas dialogu enerģētikā

Vakar, 14.maijā, Eiropas Savienības (ES) Transporta, sakaru un enerģētikas ministru padomē Briselē jautājums par ES un Krievijas dialogu enerģētikas nozarē tika iekļauts sarunu neformālajā daļā.

ES dalībvalstu un kandidātvalstu nozares ministru aktivitāte šajā sarunu punktā bija pārsteidzoši liela. Īpaši aktīvi sarunās bija Baltijas jūras reģiona ministri.

Latvijas ekonomikas ministrs Juris Lujāns sarunās uzsvēra Latvijas vēl nenovērtēto lomu Eiropā enerģētikas resursu — elektroenerģijas, naftas produktu un dabasgāzes — transportēšanā un izplatīšanā. Uzrunājot ES ministrus, J. Lujāns pauda viedokli, ka “ES dialogs ar Krieviju enerģētikā jāveido tā, lai Krievija darbotos pēc brīvā tirgus ekonomikas principiem”. Ministrs norāda Latvijas kā tranzīttelpas nozīmi jaunajā Eiropā no enerģētikas resursu piegādes drošības viedokļa.

ES Transporta, sakaru un enerģētikas ministru padomē akceptētie jautājumi dod politisku mandātu ES komisariātam politisku vadmotīvu dialogam ar Krieviju.

ES dalībvalstis un kandidātvalstis pauda viedokli, ka Krievijai jāpievienojas Enerģētikas hartai un jādemonstrē gatavība atvērt savu enerģētikas tirgu ES kompānijām.

Iveta Balode, ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!