• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pārstāvi PVO ekspertu darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2003., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patērētāju aizsardzību ES

Vēl šajā numurā

13.05.2003., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pārstāvi PVO ekspertu darbā

Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs Ģirts Briģis ir uzaicināts piedalīties Pasaules veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģiona ekspertu grupā, kas no 2003. gada maija līdz 2005. gada septembrim izvērtēs PVO Eiropas reģiona veselības politikas pamatdokumentu “Veselība 21” un gatavos priekšlikumus tā pilnveidošanai. Pirmā ekspertu grupas sanāksme notiks 13. un 14. maijā Barselonā. Ekspertu grupas uzdevums būs izvērtēt un ieteikt, pēc kādiem principiem turpmāk veidojama Eiropas reģiona veselības politika.

“Veselība 21” ir stratēģisks dokuments, kas Eiropas reģionā nosaka sabiedrības veselības attīstību. Tā mērķis ir veicināt iedzīvotāju veselību un samazināt saslimstību ar izplatītākajām slimībām, paredzot, ka veselība ir vispārējās cilvēktiesības, kā arī atzīstot, ka veselības aprūpes sistēmai jābūt taisnīgai un jānodrošina dažādu sabiedrības grupu un valstu solidaritāte.

Kā uzsvērusi PVO pārstāvniecības Latvijā vadītāja Aiga Rūrāne, “Latvijas pārstāvja iekļaušana ekspertu grupā apliecina, ka mūsu akadēmiskā kompetence veselības jautājumos ir augstu novērtēta starptautiskajā līmenī. Vairākus gadus Latvija ir saņēmusi citu valstu kolēģu konsultācijas, bet tagad Latvijā ir speciālisti, kurus aicina palīdzēt risināt reģiona veselības problēmas”.

Pasaules veselības organizācijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!