• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VID un Iekšlietu ministrijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2003., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

08.05.2003., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VID un Iekšlietu ministrijas sadarbību

Vakar, 7.maijā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Kārlis Ketners, kā arī VID ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis un VID Finanšu policijas pārvaldes direktora p.i. Lotārs Kuless tikās ar Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Lindu Mūrnieci, ministra padomnieku Aldi Lieljuksi, Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieku Jāni Vondu, Ekonomikas policijas priekšnieku Viesturu Briedi, lai pārrunātu savstarpējās sadarbības jautājumus ekonomisko un nodokļu noziegumu novēršanā.

Kā pirms tikšanās atzīmēja VID ģenerāldirektors Kārlis Ketners, VID un Iekšlietu ministrijas (IeM) pakļautībā esošo tiesībsargājošo struktūru sadarbība šobrīd nenoris vēlamajā līmenī, līdz ar to arī kontrabandas, nodokļu un ekonomisko noziegumu apkarošana, kā arī cīņa ar narkotikām nav tik efektīva, kāda tā varētu būt.

Tikšanās laikā puses vienojās turpināt IeM un FM tiesībsargājošo institūciju koordinējošās sanāksmes noziedzības apkarošanā. Atsevišķi tiksies VID Finanšu policijas pārvaldes un Valsts policijas Ekonomikas policijas vadība, lai vienotos par kompetences sadalījumu ekonomisko un nodokļu noziegumu izmeklēšanā.

Tiks turpināta arī sadarbība VID un IeM Valsts policijas sadarbības līguma par savstarpēju informācijas apmaiņu ietvaros, kas noslēgts 2000.gada 3.maijā.

Šis līgums paredz sadarbību vairākās jomās: par VID rīcībā esošās Preču pavadzīmju uzskaites sistēmas datu bāzes lietošanu tiešsaistes režīmā, lai nodrošinātu Valsts policijas operatīvās izziņas darbu; par VID rīcībā esošās Nodokļu maksātāju reģistra datu bāzes lietošanu tiešsaistes režīmā, lai nodrošinātu Valsts policijas operatīvās izziņas darbu; par VID rīcībā esošās Centrālās muitas informācijas sistēmas lietošanu tiešsaistes režīmā, lai nodrošinātu Valsts policijas operatīvās izziņas darbu.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!