• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomisko vidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2003., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju kapitāla vidējo ienesīgumu

Vēl šajā numurā

07.05.2003., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomisko vidi

ASV biznesa žurnāla “Forbes” pārstāvji ieradušies Latvijā, lai gatavotu plašu pētniecisku apskatu par Latviju. Apskata mērķis ir sagatavot Latvijai publisku pozīciju, no kuras tiešā veidā runāt ar ASV finanšu auditoriju.

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns intervijā “Forbes” redakcijas direktoram Kristoferam Busigjesam un žurnāla starptautiskajai projektu direktorei Fraukei Tellei akcentēja raksta nozīmi un izteica cerību, ka amerikāņu biznesmeņu mentālajā kartē Latvija iegūs skaidru un pievilcīgu vietu.

Lūgts raksturot Latviju kā pievilcīgu vietu ASV biznesmeņiem investīciju ieguldīšanai, ministrs uzsvēra Latvijas kā mazas valsts lielo priekšrocību būt fleksiblai attiecībā pret pasaules ekonomiskajiem procesiem. Kā ASV biznesa elitei saistošu faktu ministrs norādīja Latvijas ģeogrāfisko vietu: “Atrodoties Latvijā, jūs varat mērķēt Krievijas virzienā, bet atrasties Eiropā. Latvija kā Eiropas valsts ar Rietumu darbošanās filozofiju nodrošina tikpat drošu ekonomisko vidi kā Eiropas metropoles. Tāpat Latvija skatāma Eiropas reģionālajā griezumā. Šādā aspektā Rīga kļuvusi par Ziemeļeiropas finanšu centru, ko nodrošina spēcīgais banku sektors. Tanī pašā laikā neviens Eiropā mentāli Krieviju nepazīst labāk par mums. Mēs esam tie, kas spēj vienā mirklī komunicēt ar Krieviju un nākamajā – ar Eiropu. Tikai atrodoties šajā ģeogrāfiskajā vietā, iespējams izmantot valodu zināšanas: krievu un angļu vienlaikus.” Ministrs izteica cerību, ka pēc “Forbes” Latvijas apskata Latvijā ienāks arī ASV bankas.

“PressNet” biznesa žurnālistikas izdevuma “Forbes” pārstāvji pētniecības darbu Latvijā veiks mēnesi. Galvenās tēmas: Latvijas ekonomiskā attīstība, iestāšanās NATO un ES, investīciju klimats un ārvalstu investīciju piesaistīšana, galveno tautsaimniecības jomu (tūrisms, rūpniecība, enerģētika, banku sektors u.c.) raksturojums un izaugsmes perspektīvas.

Iveta Balode, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!