• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Minhenes forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2003., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Franciju

Vēl šajā numurā

06.05.2003., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Minhenes forumu

3. maijā beidzās Minhenes ekonomikas forums, kurā piedalījās arī Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers.

Minhenes forums bija veltīts Eiropas un ASV ekonomiskajām attiecībām. Pasākuma dalībnieki savās uzrunās galveno uzmanību pievērsa ES konkurētspējai un ekonomiskajai sadarbībai ar ASV. Arī Ministru prezidenta biedrs uzstājās ar uzrunu, kurā akcentēja potenciālo ES dalībvalstu lomu pēc ES paplašināšanās, īpaši izceļot to iespējas un priekšrocības.

Foruma laikā Ministru prezidenta biedram Aināram Šleseram bija iespēja tikties ar Čehijas prezidentu Vāclavu Klausu, ar kuru pārrunāta Čehijas pieredze investīciju piesaistē. Savukārt Čehijas prezidentu interesēja Latvijas nostāja eiro ieviešanā. Tikšanās laikā ar Ungārijas premjeru Pēteru Medģeši tika uzsvērta nepieciešamība veicināt ekonomisko sadarbību starp jaunajām ES dalībvalstīm, bet sarunā ar Bavārijas ekonomikas un transporta ministru Oto Vīševu saņemts apstiprinājums par Vācijas ieinteresētību Latvijas ekonomiskās pārstāvniecības atvēršanā Minhenē. Forumā piedalījās arī ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts B. Zeliks. Atbildot uz A. Šlesera jautājumu par ASV ekonomiskajām attiecībām ar jauno Eiropas daļu, viņš uzsvēra ASV interesi par ES paplašināšanos, atzīmējot, ka tās būs lielas pārmaiņas, kas veicinās ES konkurētspēju un investīciju piesaisti.

Apstiprinot ASV ieinteresētību, ASV tautsaimniecības kameras Vācijā prezidents Freds B. Irvins uzaicināja Ministru prezidenta biedru uz kameras pastāvēšanas 100. jubileju Berlīnē šā gada 8 un 9. maijā, uz kuru ieradīsies 1000 vadošo ASV uzņēmumu pārstāvji. Pēc A. Šlesera domām, tā būs vienreizēja iespēja prezentēt Latviju un veicināt ASV investoru interesi par iespējamām investīcijām mūsu valstī.

Una Ulme–Sila, Ministru prezidenta biedra  padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!