• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem atbilstošas algas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2003., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

30.04.2003., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem atbilstošas algas

Ministru kabinets vakardienas, 29.aprīļa, valdības sēdē akceptēja noteikumus par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm darba samaksu. Noteikumi stāsies spēkā rīt, 1.maijā. Tas nozīmē, ka jau jūnijā policisti, robežsargi un ugunsdzēsēji saņems paaugstinātu darba samaksu.

Noteikumi nosaka policistu, robežsargu un ugunsdzēsēju atalgojuma – mēneša amatalgas, kā arī piemaksu un prēmiju – apmērus.

Lai nodrošinātu finansiālu segumu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku algu palielinājumam, šā gada valsts budžetā tika paredzēta jauna Iekšlietu ministrijas budžeta programma “Līdzekļi darba samaksas paaugstināšanai darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”, kurai tika apstiprināti izdevumi vairāk nekā 11 miljonu latu vērtībā.

Pēc noteikumu stāšanās spēkā Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm amatalgas svārstīsies no 76 latiem līdz 900 latiem mēnesī.

Struktūrvienības priekšniekam alga tiks noteikta no 500 līdz 900 latiem, pārvaldes, dienesta priekšniekam – no 229 līdz 450 latiem. Lielākais darba samaksas pieaugums plānots institūciju struktūrvienību vadītājiem – par 129 līdz 529 latiem. Šāds pieaugums gan būs tikai sešiem iekšlietu sistēmas darbiniekiem. Savukārt ierindas policistu, robežsargu un ugunsdzēsēju algas palielināsies par 20 līdz 70 latiem.

Viens no darba samaksas palielinājuma pamatprincipiem ir tāds, ka būtiski palielinātas mēneša amatalgas – attiecīgo amatu kategoriju līdz šim spēkā esošā augstākā mēnešalgas likme pēc jaunajiem noteikumiem būs zemākā likme. Augstākās mēneša amatalgas likmes noteiktas, ņemot vērā gan papildus piešķirto finansējumu, gan izvērtējot katrā amata kategorijā ietilpstošos amatu pienākumus un atbildības pakāpi.

Valsts policijas un Drošības policijas priekšnieki, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks, kā arī Valsts robežsardzes priekšnieks noteiks savu darbinieku amata kategorijai atbilstošas mēneša amatalgas vai stundas amatalgas likmes. Iestādes vadītājiem darba samaksu noteiks iekšlietu ministrs.

Noteikumos arī paredzēts, ka policijas, robežsardzes un VUGD darbiniekiem varēs piešķirt piemaksas par speciālo dienesta pakāpi, par izdienu, par nakts darbu, kā arī par papildu darbu. Algas pielikums iespējams līdz 50 procentiem no noteiktās mēneša amatalgas. Piemaksas par speciālajām dienesta pakāpēm un darba bīstamību, kā arī uzturnaudas kompensācija paliks līdzšinējā līmenī.

Noteikumi paredz, ka iekšlietu sistēmas darbiniekus varēs arī prēmēt, izmantojot finanses līdz divu procentu apmēram no plānotā darba samaksas fonda, kā arī ietaupītos fonda līdzekļus.

Izstrādājot iekšlietu sistēmas darbinieku darba samaksas palielinājuma projektu, Iekšlietu ministrija norādīja, ka darba samaksas palielinājums plānots nepilnam štatu sarakstos paredzēto darbinieku skaitam, ņemot vērā darbinieku skaitu šā gada 1.janvārī. No nenokomplektētā štata vietu skaita paredzēts papildus komplektēt pusi – lai mazinātu esošo darbinieku lielo slodzi un nodrošinātu visu paredzēto funkciju izpildi.

Vakar akceptētajos Ministru kabineta noteikumos paredzēta arī piemaksa par tiešu valsts robežas kontroli un apsargāšanu. Šādu piemaksu 20 procentu apmērā no mēneša amatalgas paredz Robežsardzes likuma 42.pants, taču šo piemaksu attiecīgie darbinieki varēs saņemt tikai, sākot ar 1.augustu.

Vakar akceptētajos Ministru kabineta noteikumos paredzētais iekšlietu sistēmas darbinieku darba samaksas palielinājums ir pirmais algu paaugstinājums astoņu gadu laikā.

Liena Pilsētniece, “LV” iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!