• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai kopīgi mežu stādām un aprūpējam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2003., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 30.04.2003.

Laidiena Nr. 65, OP 2003/65

Vēl šajā numurā

29.04.2003., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai kopīgi mežu stādām un aprūpējam

25.aprīlī Valsts prezidente Tukuma rajonā piedalījās Meža dienās

VIKE1.JPG (30306 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pie Kaives (“pieclatu”) dižozola
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 25. aprīlī apmeklēja Tukuma rajona Degoles, Sēnes un Kaives pagastus, Tukuma pilsētu, kā arī Durbi, uzsverot valsts, pašvaldību, kā arī privātīpašnieku atbildību par Latvijas mežu uzturēšanu un atjaunošanu. Prezidente pauda satraukumu par daudzajiem ugunsgrēkiem Latvijas mežos, kā arī par mežu atjaunošanas problēmām, kas saistītas ar privātīpašnieku bezatbildīgo attieksmi pret vienu no lielākajiem Latvijas dabas resursiem un bagātībām – mežu. Viesojoties pie Degoles pagasta zemniekiem, prezidente pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar valsts un privātā sektora funkcijām un atbildību meža atjaunošanas procesā. Kā sarunā uzsvēra zemnieki, ir svarīgi, lai viņi varētu plānot savu darbu stādu audzēšanā jau vairākus gadus uz priekšu, kas garantētu gan izaudzēto stādu kvalitāti, gan noieta tirgu, gan solidāras, atbalstošas attiecības starp valsts un privāto sektoru.

Piedaloties meža atjaunošanā Kaives pagasta mežniecībā, V. Vīķe-Freiberga ar meža strādniekiem runāja par reģionālo meža dienestu tehnisko aprīkojumu un spējām kontrolēt un sekot līdzi ne tikai meža veselības jautājumiem, bet arī noziegumiem, kas tiek pastrādāti pret mežu. Viņa apliecināja, ka daudz kas šodien mežu dienestos ir atkarīgs no pašu darbinieku entuziasma un sadarbības gan ar kolēģiem kaimiņu meža dienestos, gan ar citu struktūru darbiniekiem – Valsts ugunsdzēsības dienestu u.c. Sarunā prezidente kopā ar meža dienesta darbiniekiem vēlreiz stingri nosodīja bezatbildīgās personas, kuras šogad ir izraisījušas neskaitāmus kūlas un meža ugunsgrēkus, kuros briesmas draud ne tikai mežiem, bet arī cilvēku dzīvībām.

Prezidente apmeklēja arī Kaives dižozolu un aprunājās ar tā kopējiem par dižozolu stiprināšanu un sargāšanu Latvijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!