• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katram Latvijas iedzīvotājam jānodrošina cilvēka cienīga dzīve. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2003., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par noziedzības novēršanu

Vēl šajā numurā

11.04.2003., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katram Latvijas iedzīvotājam jānodrošina cilvēka cienīga dzīve

Vakar Ministru prezidents un labklājības ministre tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas un apvienības “Rīdzinieks” pārstāvjiem

PENSIJAS1.JPG (17552 bytes) PENSIJAS2.JPG (22640 bytes)
Pirms sarunām: Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Jānis Porietis (otrais no kreisās) un Ministru prezidents Einars Repše; labklājības ministre Dagnija Staķe un iedzīvotāju apvienības “Rīdzinieks” pensionāru sekcijas vadītāja Baiba Pelse

Vakar, 10. aprīlī, Ministru prezidenta Einara Repšes un Latvijas Pensionāru federācijas un iedzīvotāju apvienības “Rīdzinieks” pārstāvju tikšanās laikā premjers pauda izpratni par pensionāru problēmām un apliecināja savu ieinteresētību pensionāru finansiālā stāvokļa uzlabošanā.

Ministru prezidents norādīja, ka tieši šobrīd sāktā cīņa pret “aplokšņu algām” varētu būt garants valsts, tostarp sociālās apdrošināšanas, budžeta palielināšanai. “Tie, kas naudu izmaksā zem galda, aplaupa savus pensionārus,” norādīja premjers.

Tikšanās laikā, kurā piedalījās arī labklājības ministre Dagnija Staķe un Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietniece Baiba Pētersone, nolemts veidot darba grupu, kuru vadīs Valsts kancelejas pārstāvis, piedalīsies Labklājības un Tieslietu ministrijas speciālisti un pensionāru sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Darba grupa izvērtēs pensiju likumu, vēlreiz pārskatot pamatkapitāla aprēķināšanu, pensiju aprēķina formulu un citus aspektus.

“Pārdomātas izmaiņas likumā vajadzētu izdarīt tikai tad, ja tas sola reālus uzlabojumus,” uzsvēra E.Repše, norādot, ka ir izskatāms katrs konstruktīvs priekšlikums.

Premjers apliecināja, ka iztikas minimuma nodrošināšana pensionāriem būs prioritāte, un apņēmās pats pārraudzīt darba grupas darbu.

Kristīne Jučkoviča, Ministru prezidenta palīdze

Foto: A.F.I.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!